Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 oua
- 200 gr zahar – eu am pus 100 gr zahar brun si 100 gr zahar tos
- 1 plic ciocolata calda [praf]
- 30 gr cacao
- 100 gr faina
- 1.5 lingurite praf de copt
Crema de ciocolata:
- 150 ml frisca lichida
- 1 cicolata cu lapte
Crema de ciocolata alba:
- 150 ml. frisca lichida
- 1 ciocolata alba
Sirop:
- 200 ml apa
- 7 lingurite de zahar
- rom
Glazura:
- 150 ml frisca lichida
- aprox. 1 ciocolata
Ornament:
- capsuni
- ciocolata lichida
Mod de preparare
Reteta am luat-o de undeva dar nu mai tin minte de unde ca sa pot pune si legatura.
Aluatul:
Albusele se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam galbenusurile.Faina,praful de ciocolata calda,cacaoa si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusele batute spuma si se amesteca de jos in sus pina la omogenizare.
Cremele:
Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul. La fel se procedeaza si cu ciocolata alba si cu cea pentru glazura. Asamblare:
Dupa ce s-a facut tortul l-am taiat in 3. Prima foaie am insiropat-o , am adaugat crema de ciocolata , a doua foaie am insiropat-o , am pus crema de ciocolata alba si i-am pus capacul. Capacul l-am ‘mozolit’ cu glazura de ciocolata pe care am adaugat capsuni taiate in jumatate. Ciocolata ramasa am pus-o pe capsuni cu ajutorul unei lingure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|