Ingrediente
- 9 oua+5 galbenusuri
- 9 lg zahar+ 100 g
- 6 lg faina+1 lg
- 2 plicuri praf de copt
- 3 lg cacao
- sare
- 1 pahar lapte+200 ml+200 ml
- 250 g unt
- esenta vanilie
- 2 plicuri ciocolata calda
- 400 g ciocolata amaruie+200 g ciococlata Milka cu lapte
Mod de preparare
Blaturile - Se fac trei blaturi de cacao, pe rand. Un blat se face din 3 albusuri batute spuma cu sare. Se adauga 3 lg zahar, apoi 2 lg faina, 1 lg cacao si praful de copt. Se lasa la cuptor 20 minute. Apoi se fac celelalte doua blaturi.
Crema - Se freaca galbenusurile (5) cu zahar (100 g). Se adauga laptele (1 pahar), ciocolata (200 gr), esenta si faina (1lg). Se fierbe pe abur, amestecand incet pana se ingroasa. Untul se adauga cand crema este calduta. Crema se tine la frigider cateva ore.
Sirop- se fac 2 ciocolate calde cu care se insiropeaza tortul.
Glazura- Se topeste 400 gr ciocolata in 200 ml lapte. Cand ciocolata s-a topit se lasa la racit si doar cand se ingroasa (dupa cateva ore ) se pune peste tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|