Ingrediente
Pentru blaturi :
- 12 oua
- 12 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita esenta de rom
- 2 plicuri praf de copt
Crema :
- 250 gr ciocolata cu lapte
- 50 gr unt
- 50 ml frisca lichida HuLaLa
- 100 gr ciocolata cu caramel
Gelatina :
- 500 ml suc de cirese natural
- 2 plicuri gelatina praf
- 4 linguri zahar
Mod de preparare
Blaturile : Separam albusurile de galbenusuri ;
Galbenusurile le frecam cu zaharul ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Peste galbenusuri adaugam faina , praful de copt , esenta de rom , amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos pana se incorporeaza bine ;
Pregatim o tava rotunda de cuptor , tapetam cu hartie de copt , turnam amestecul in tava ; Dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 minute ;
La blatul cu cacao se procedeaza la fel , cacao o amestecam cu galbenusurile ;
Intr-o cratita punem untul taiat cubulete , ciocolata rupta bucati si frisca ; Lasam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit ; Luam de pe foc si lasam la racit ; Cand s-a racit , mixam cca 2-3 minute crema ;
Blaturile le taiem fiecare in doua ; Ungem cu crema fiecare blat ;
Amestecam sucul cu gelatina si zaharul ; Punem 1-2 minute la foc mic , amestecand continuu ;
Turnam gelatina pe ultimul blat pus ; Lasam sa se raceasca si dam la frigider 2-3 ore !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|