Tort de ciocolata

Postat de pity19 in Torturi
6 Noi 2014 | 3510 vizualizari
Tort de ciocolata

Ingrediente

Pentru blaturi :

  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 plicuri praf de copt

Crema :

  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida HuLaLa
  • 100 gr ciocolata cu caramel

Gelatina :

  • 500 ml suc de cirese natural
  • 2 plicuri gelatina praf
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Blaturile : Separam albusurile de galbenusuri ;

Galbenusurile le frecam cu zaharul ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Peste galbenusuri adaugam faina , praful de copt , esenta de rom , amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos pana se incorporeaza bine ;

Pregatim o tava rotunda de cuptor , tapetam cu hartie de copt , turnam amestecul in tava ; Dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 minute ; 

La blatul cu cacao se procedeaza la fel , cacao o amestecam cu galbenusurile ;

Intr-o cratita punem untul taiat cubulete , ciocolata rupta bucati si frisca ; Lasam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit ; Luam de pe foc si lasam la racit ; Cand s-a racit , mixam cca 2-3 minute crema ;

Blaturile le taiem fiecare in doua ; Ungem cu crema fiecare blat ; 

Amestecam sucul cu gelatina si zaharul ; Punem 1-2 minute la foc mic , amestecand continuu ;

Turnam gelatina pe ultimul blat pus ; Lasam sa se raceasca si dam la frigider 2-3 ore !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2014, 12:41
la 06.11.2014, 21:29
Mmm, o feliuta vreau si eu!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking