Tort de ciocolata Monti

Postat de leoflori in Torturi
27 Iun 2009 | 13930 vizualizari
Tort de ciocolata Monti

Tort adaptat pt. regimul Montignac

Ingrediente

        Blat :
  • 140 gr. ciocolata amaruie 75% sau 85% cacao
  • 140 gr. unt
  • 1 lingurita esenta rom
  • 5 galbenusuri frecate cu 1 Lingura Fructoza
  • 3 albusuri batute batz cu 2 Linguri Fructoza (pentru reteta obisnuita se inlocuieste Fructoza cu 140 gr. zahar pudra)
       Crema :
  • 250 ml. smantana dulce
  • 150 gr. ciocolata 75 sau 85% cacao
  • 1 Lingura ness (pudra, nu deja preparat)

Mod de preparare

Mixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite. Adaugam si albusurile spuma si mixam la viteza mica. Punem si esenta de rom.

Turnam in tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Coacem 30 minute la foc mediu. (170 grade C) Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.

La bain-marie incalzim smantana + cioco + ness, amestecam pana se omogenizeaza si lasam la racit. E mai bine ca sa se faca prima crema si apoi blatul.

 

Cand s-a racit si s-a ingrosat putin se toarna peste blat , se niveleaza si sa da la frigider.
Eu am ornat cu frisca din smantana dulce si cateva zmeurici.
reteta este de  la fetele monitgnace pe culinar.ro  E nebunia ciocoholicilor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Monti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt,...

Citeste continuarea

Tort etajat cu zmeura si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort etajat cu zmeura si mascarpone

Blat 1: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2009, 13:44
Bun venit Miha! hai sa-l 'topim"!
la 27.06.2009, 14:20
mama mia, Flori ...e demential tortul asta...fetelor ce ma fac eu cu atatea calorii pe m2 ???
la 27.06.2009, 14:21
il trec pe lista
la 27.06.2009, 17:39
ajuta-ma sa-l "termin"! Draga Sabina, e atat de consistent, incat nu pot termina o felie....Cred ca toata saptamana stau pe langa el. Cica sunt la regim Incearca-l , merita! Moni-nemonti, e buuun! Te pup!
la 27.06.2009, 18:06
Uhahaaa...cata ciucalata! Ma inscriu si eu pe lista de ajutatori.

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking