Ingrediente
Blat
:
- 140 gr. ciocolata amaruie 75% sau 85% cacao
- 140 gr. unt
- 1 lingurita esenta rom
- 5 galbenusuri frecate cu 1 Lingura Fructoza
- 3 albusuri batute batz cu 2 Linguri Fructoza (pentru reteta obisnuita se inlocuieste Fructoza cu 140 gr. zahar pudra)
Crema :
- 250 ml. smantana dulce
- 150 gr. ciocolata 75 sau 85% cacao
- 1 Lingura ness (pudra, nu deja preparat)
Mod de preparare
Mixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite. Adaugam si albusurile spuma si mixam la viteza mica. Punem si esenta de rom.
Turnam in tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Coacem 30 minute la foc mediu. (170 grade C) Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
La bain-marie incalzim smantana + cioco + ness, amestecam pana se omogenizeaza si lasam la racit. E mai bine ca sa se faca prima crema si apoi blatul.
Cand s-a racit si s-a ingrosat putin se toarna peste blat , se niveleaza si sa da la frigider.
Eu am ornat cu frisca din smantana dulce si cateva zmeurici.
reteta este de la fetele monitgnace pe culinar.ro E nebunia ciocoholicilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Monti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|