Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac

Postat de laylalala in Torturi
31 Mai 2011 | 3721 vizualizari
Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac

Ingrediente

  • Aluat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • semintele de la 1 baton de vanilie
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema 1
  • 300 gr crema de branza
  •  200-250 gr zahar pudra (depinde de cat vrei sa fie de dulce)
  • 100 gr ciocolata amaruie, topita si racita
  • 50 gr ciocolata cu lapte, topita si racita
  • 200 gr biscuiti cu unt si fulgi de ciocolata, sfaramitati
  • Crema 2
  • 160 gr unt, la temperature camerei
  • 125 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • Sirop
  • cognac

Mod de preparare

1.       Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de  aprox.18 cm diametru.

2.       Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si semintele de vanilia pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza uleiul urmat de lapte. Amesteca ingredient uscate apoi inglobeaza-le in cele lichide.Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta vs iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.

3.       Pentru crema 1, bate crema de branza cu zaharul pudra apoi incorporeaza ciocolata topita si racita. Inglobeaza biscuitii apoi da crema la rece 30 minute.

4.       Pentru crema 2, bate untul cu zaharul pudra si inglobeaza galbenusurile.

5.       Pentru asamblare, taie blatul in 3 pe orizontala. Aseaza un blat pe farfurie, insiropeaza-l cu cognac apoi unge-l cu ½ crema 1. Repeta procedura inca o data.Acopera intreg tortul cu crema 2.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu crema de ciocolata si cognac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Pentru blat:        Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de gaby_d

Tort de ciocolata

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2011, 14:33
Foarte fain
la 31.05.2011, 14:34
frumos
la 31.05.2011, 14:43
frumos frumos
la 31.05.2011, 14:47
excelent
la 31.05.2011, 15:42
foarte frumos exceptional

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking