Tort delicios

Postat de petruta_ionela84 in Torturi
24 Feb 2014 | 3267 vizualizari
Tort delicios

Ingrediente

Pt blat

  • 5 oua
  • 5 lg ulei
  • 6lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1pliculet1 praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare

Sirop:

  • 2 plicuri capucinno cu ciocolata

Pt crema:

  • 200 g unt
  • 4 lg cacao
  • 2 lg finetti
  • 3 galbenusuri
  • 2 lgt lichior de ciocolata
  • 200 G zahar pudra

Pt decor:

  • 200 ml frisca
  • cateva picaturi zeama de sfecla rosie
  • aschii de ciocolata neagra si alba
  • 100 g ciocolata neagra+1 lg smantana

Mod de preparare

BLAT

1. se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn

2.adaugam treptat faina omogenizam,punem uleiul  amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de copt si sarea

3.Tapetam o tava rotunda (diam 18 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptor pana trece testul cu scobitoare la foc mic

4.Lasam sa se raceasca si taiem in 3

CREMA

1.Bate bine untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spumos

2.Topeste putin crema de ciocolata(finetti)si alatur-o untului,amesteca si apoi adauga si cacaua,urmata de galbenusuri si lichior

3.Lasa la rece pana in momentul folosirii

ASAMBLARE


Pe un platou punem primul blat-sirop-1/2 crema-blat -sirop-restul de crema-blat-sirop

Pt glazura :Topeste ciocolata neagra impreuna cu smantana pe baie de abur si intinde un strat generos pe partea de sus a tortului,imbraca-i marginile in frisca dar opreste cateva linguri pt a amesteca cu zeama de sfecla rosie(de mii de ori mai buna decat colorantul din comert)formeaza flori iar in mijloc pune aschiile de ciocolata

Da la rece pana la servire!

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort delicios

Postat de Corina33

Tort delicios

Pentru blat , se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, se pun esenta, cacaua si faina, amestecand usor...

Citeste continuarea

Tort delicios cu banane si ciocolata

Postat de BucatarialuiDodo

Tort delicios cu banane si ciocolata

Blat: Freci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se bat spumă albuşurile cu 5 linguri de zahăr şi apoi se încorporează gălbenuşurile. Făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2014, 22:40
bun tortulet
la 24.02.2014, 22:55
Ce gustos trebuie sa fie
la 24.02.2014, 23:06
la 24.02.2014, 23:12
Bravo!
la 24.02.2014, 23:28

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking