Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 5 ouă
- 100 g zahăr (pentru gălbenuşuri)
- 1 zahăr vanilat
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- 6 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 5 plicuri zahăr (pentru albuşuri)
- Ingrediente crema:
- 3 plicuri gelatină
- 9-10 banane
- 5 linguri zahăr
- 1 l frişcă vegetală
- 150-200 g ciocolată rasă
- Ingrediente sirop:
- 300 ml apă
- 4 linguri zahăr
- 3 linguriţe coajă de portocală
- Pentru decor mai avem nevoie de 150 g ciocolată topită
Mod de preparare
Blat:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se bat spumă albuşurile cu 5 linguri de zahăr şi apoi se încorporează gălbenuşurile. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă şi ea peste albuşuri. Se aşează compoziţia într-o formă rotundă îmbrăcată în hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Crema:
Se înmoaie gelatina în apă rece. 5 banane se curăţă, se zdrobesc cu furculiţa şi se adaugă zahărul. Frişca se bate, adaugăm piureul de banană şi ciocolata rasă. Gelatina se topeştela foc mic şi se adaugă în cremă.
Asamblare:
După ce s-a copt şi s-a răcit, tai blatul în două. Pe un platou se aşează o parte de blat şi se însiropează. Se aşează în formă de cerc bananele rămase. Peste banane torni ciocolata topită, aşezi jumătate din crema de banane, apoi cealaltă parte de blat însiropat şi îmbraci tortul în crema rămasă. Ornezi cu ciocolată topită. Pentru o aromă mai puternică a tortului, bananele ce le folosim la cremă trebuie să fie foarte bine coapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|