Ingrediente
- 10 oua
- 2 pahare de zahar
- 2 pahare de lapte caldut
- 250 g capsuni
- coaja rasa de la 1-2 portocale
- 2 pachete de piscoturi
- 1 plic gelatina capsuni
- 30 g gelatina folie
- 1 kg frisca+500 pt decor
- bombonele-decor
Mod de preparare
Se dizolva gelatina folie in putina apa ,dupa care se pune in laptele caldut.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul ,coaja rasa de portocale,dupa care se amesteca cu gelatina de capsuni si laptele caldut amestecat cu gelatina folie. Se amesteca pana se ingroasa ca o smantana foarte groasa. Se lasa la racit dupa care se amesteca cu 10 albusuri batute spuma si 1 kg de frisca batuta.
Asamblare :
Se pune folie transparenta intr-o tava rotunda mai mare sau o cratita mai lata cum doriti sa fie forma tortului.Se pun feliute de capsuni taiate foarte fin inclusiv pe laterale,se toarna din compozitia cu frisca se pun piscoturile inmuiate in putin lapte(optional) se acopera cu folie de plastic si se da la rece pana a doua zi sau peste noapte.Se decoreaza cu frisca si bombonele si piscoturi.
Sectiune taiata mai greu , am serbat ziua lui mosu' (tati) la iarba verde la gratar
PS:din cantitatile de mai sus am mai pregatit si un tortulet mai mic pt pitici (poza nu am)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu capsuni "64 "" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|