Tort Diplomat cu capsuni "64 "

Postat de nadina73 in Torturi
3 Oct 2010 | 21275 vizualizari
Tort Diplomat cu capsuni  "64 "

Daca tot am vazut la anamaria ca a facut tort lui mosu ,am pus si eu tortu lui mosu nostru(tatal meu)care pe 29 septembrie a implinit 64 ani,LA MULTI ANI -tati si mosu(copii i spun tatalui meu "mosu")

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 pahare de zahar
  • 2 pahare de lapte caldut
  • 250 g capsuni
  • coaja rasa de la 1-2 portocale
  • 2 pachete de piscoturi
  • 1 plic gelatina capsuni
  • 30 g gelatina folie
  • 1 kg frisca+500 pt decor
  • bombonele-decor

Mod de preparare

Se dizolva gelatina folie in putina apa ,dupa care se pune  in laptele caldut.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul ,coaja rasa de portocale,dupa care se amesteca cu gelatina de capsuni si laptele caldut amestecat cu gelatina folie. Se amesteca pana se ingroasa ca o smantana foarte groasa. Se lasa la racit dupa care se amesteca cu  10 albusuri batute spuma si  1 kg de frisca batuta.

Asamblare :

Se pune folie transparenta intr-o tava rotunda mai mare  sau o cratita mai lata cum doriti sa fie   forma tortului.Se pun feliute de capsuni taiate foarte fin inclusiv pe laterale,se toarna din compozitia cu frisca se pun piscoturile inmuiate in putin lapte(optional) se acopera cu folie de plastic si se da la rece pana  a doua zi sau peste noapte.Se decoreaza cu frisca si bombonele si piscoturi.

Sectiune taiata mai greu , am serbat ziua lui mosu' (tati) la iarba verde la gratar

PS:din cantitatile de mai sus am mai pregatit si un tortulet mai mic pt pitici (poza nu am)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu capsuni "64 "" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort de biscuiti si crema de vanilie

Postat de sufletista

Desert tort de biscuiti si crema de vanilie

 Intr-o cratita punem 450 ml lapte la fiert. Plicul de budinca il amestecam cu zaharul si laptele oprit, cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de gabrielacuisine

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Crema : Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu ar fi ideala, ca sa nu se lipeasca crema). Intr-un castronel amestecam restul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2010, 14:54
La multi ani tatalui tau!
la 03.10.2010, 15:19
LA MULTI ANI tatalui tau ! tortul super
la 03.10.2010, 16:02
Multumesc mult Miha
la 03.10.2010, 16:02
Multumesc maria
la 03.10.2010, 16:22
Super tortul Nadina ....La multi ani cu sanatate Mosului

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking