Ingrediente
- Blat:
- 10 oua,
- 400 g zahar,
- 300 g faina.
- Crema:
- 250 g unt,
- 50 g zahar pudra,
- 5 oua,
- 250 g zahar,
- 3 lg cacao.
- Glazura:
- 150 g zahar,
- 50 g unt,
- 1/2 lgt otet.
Mod de preparare
Ptr. blat: Mixam albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, si la urma cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus;se coc 12 foi.
Ptr. crema: Mixam ouale cu zaharul si cacao si punem pe aburi, amestecand pana se ingroasa ;untul il mixam cu zaharul pudra si il amestecam cu compozitia de mai sus.
Ptr. glazura: caramelizam zaharul,apoi adaugam untul si amestecam bine de tot pana se topeste untul;la urma punem otetul pentru stralucire.
Asamblare: punem crema pe 11 foi; pe cea de a 12-a foaie punem glazura repede , o intindem uniform ,iar apoi cu un cutit ud portionam cum dorim,apoi asamblam puzzel-ul deasupra pe tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|