Ingrediente
- Foi:
- -8 oua separate
- -8 linguri zahar
- -10 linguri faina
- -1 praf de sare
- Crema:
- -4 oua
- -170 g zahar
- -2 pliculete zahar vanilat
- -100 g ciocolata
- -200-250 g unt
- -esenta de rom
Mod de preparare
Foi:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aprox 10 min pana devine o compozitie cremoasa,se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort(24 cm) aprox 6-10 min fiecare.
Crema:
Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca.Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite,apoi se lasa la frigider.Cand este fff rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.
Foile se ung cu un strat de crema.O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar.Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|