Tort Dobos

Postat de adela1981 in Torturi
18 Mar 2012 | 4402 vizualizari
Tort Dobos

Ingrediente

  • Foi cu diametrul 24:  
  • 6 oua  
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Foi cu diametrul 18:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:  
  • 350 gr unt  
  • 4 oua
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • Ornat:  
  • 200 gr zahar  
  • 1 lingura de unt
  • 3 bucati de biscuiti macinati/ nuca/  alune macinate

Mod de preparare

In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam  cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul 24 si 6 cu diametrul 18). Apoi, incepem cu foile de 24, mixam albusurile cu apa si zaharul spuma, apoi adaugam praful de copt si galbenusurile. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga pe rand faina. Impartim compozitia , cu o lingura pe fiecare  bucata de hartie de copt si intindem cu cutitul, este foarte simplu :). Apoi asezam pe dosul  unei tavi si coacem in cuptorul incalzit cca 10 min, pe fiacare in parte.

Pentru foile de 18 , procedam la fel, batem albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam praful de copt si galbenusurile, apoi faina.  Se procedeaza la fel  ca si cu foile de  24 (sper ca a-ti inteles, este foarte simplu si merge ca pe banda rulanta, asa :) )

Cand sunt gata foile, pregatim crema, mixam ouale cu zaharul,  pe baie de abur pana ce se ingroasa, apoi adaugam cacao si ciocolata rupta bucatele. Mixam in continuare pana ce se topeste ciocolata, apoi lasam la racit. Intre timp, mixam untul spuma, apoi adaugam pe rand crema de oua. 

Pentru asamblare,  pastram 1 foaie cu diametrul de 24 si unul de 18 si 2-3 linguri de crema pentru ornat  iar restul foilor se unge cu crema si se suprapun. Se unge marginea tortului cu crema si se presara marginea cu biscuiti macinati (nu am mai avut nuca si era tarziu sa mai iau alune, mi-a venit ideea cand am vazut biscuitii Brigittei). Topim zaharul cu untul, si turnam peste foile pastrate, apoi taiem cu un cutit umezit (recomand sa taieti foarte repede sa nu se intareasca zaharul, pentru ca dupa acea se zdrobeste si sa umeziti tot timpul cutitul in apa fierbinte)

Foile taiate cu diametrul 18 se aseaza deasupra tortului si se orneaza dupa imaginatie, eu am ornat dupa cum se vede in imagine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort dobos

Postat de oanapl

Tort dobos

Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi...

Citeste continuarea

Desert tort Dobos

Postat de Oana

Desert tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2012, 11:34
super!
la 18.03.2012, 12:52
ce-mi place dobosul!
la 18.03.2012, 13:15
ce fain arata
la 18.03.2012, 13:22
Delicios!
la 18.03.2012, 13:50
si mie imi place

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking