Tort Dobos cu alune de padure

Postat de laylalala in Torturi
3 Mai 2010 | 6393 vizualizari
Tort Dobos cu alune de padure

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 6 oua, separate
  • 130 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 30 gr faina, cernuta
  • 75 gr alune de padure macinate
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita
  • 700 gr unt, la temperatura camerei
  • 150 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 6 albusuri
  • ½ lingurita acid citric
  • 50 ml cafea gata preparata
  • 40 gr pudra de cacao, cernuta
  • un praf de sare
  • Pentru décor si asamblare
  • 200 gr zahar
  • 50 gr alune de padure, usor prajite si decojite
  • rom, pentru perierea blatului (optional)

Mod de preparare

Pentru aluat
Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare de 30x40 cm.Deseneaza cate 2 cercuri a cate 20 cm diametru pe fiecare foaie de copt, apoi intoarce foile de copt invers (cu desenul in jos), pe tava.
Bate albusurile spuma, apoi adauga gradat 3 linguri zahar.Bate-le pana devin spuma tare. Pune-le deoparte.
Bate, cu mixerul, galbenusurile cu zaharul ramas, pana ce mixerul lasa urme la ridicarea acestuia.Adauga vanilia si amesteca.
Inglobeaza usor cu o spatula faina cu alunele macinate si sarea in amestecul cu galbenusuri.Apoi, inglobeaza albusurile batute, in 3 transe.
Imparte aluatul obtinut in fiecare cerc desenat (aprox.3 linguri aluat/cerc), intinzandu-l egal pana la margini.Da cercurile de aluat la copt 7-9 minute.Dupa ce blaturile de aluat s-au copt, lasa-le sa se raceasca complet.

Pentru crema
Intr-o cratita, pune zaharul cu apa, pe foc potrivit, lasandu-le sa fiarba pana amestecul va incepe sa se caramelizeze, apoi se ia de pe foc.
Bate albusurile cu acidul citric pana ce devin spuma.Gradat, amestecand, adauga siropul de zahar.Continua sa amesteci pana ce compozitia se va raci.
Cu viteza mixerului la mediu, adauga untul, cate 1 lingura pe rand, pana s-a incorporat.
Adauga cafeaua, ciocolata topita, cacaoa si sarea, apoi amesteca bine pana se omogenizeaza.Pastreaza crema la temperatura camerei.

Pentru décor si asamblare
Se caramelizeaza zaharul, apoi se lasa sa se raceasca putin.
Aseaza primul blat pe farfuria de servire.Periaza blatul cu putin rom (daca doresti), apoi unge-l cu un strat subtire de crema.Repeta cu blaturile ramase si crema.La sfarsit, unge cu crema intreg tortul.
Stropeste tortul cu zaharul caramelizat, apoi decoreaza-l, dupa fantezie, cu crema ramasa si alune de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)

Postat de Anamaria7

Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)

Pregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180C. Rulada Velvet: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza si cu zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2010, 21:09
Ir ti-am dat 5 furculite. Nu ma pot abtine la ciocolatoase. Sunt inebunita dupa torturi si mai ales cu ciocolata

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking