Tort Duet

Postat de miha in Torturi
14 Iul 2010 | 23679 vizualizari
Tort Duet

Duet pentru ca a fost facut pentru aniversarea a 2 prieteni minunati, sot si sotie, duet pentru ca intotdeauna combinatia de frisca si ciocolata va fi una irezistibila...

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g nuca
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru crema de frisca:
  • 600 ml frisca
  • 2 linguri zahar
  • 100 g zahar pt caramel
  • 100 g nuca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
  • pesmet de biscuit cu ciocolata si nuca pentru lateralele tortului

Mod de preparare

Blat:

Ouale se bat cu zahar si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, apoi usor nuca macinata.

Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor.

Aluatul se imparte in 3  si se coace cate o foaie in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam usor pana la omogenizare. lasam deoparte, dar nu la frigider, sa nu se intareasca.

Crema de frisca:

Zaharul il caramelizam. Cand incepe sa se aureasca adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem caramelul pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a intarit, macinam la robotul cu cutit metalic.

Batem frisca cu cele 2 linguri de zahar. Daca este nevoie adaugam si 1-2 pliculete de intaritor de frisca. Adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida si se omogenizeaza. Se lasa la racit la frigider, doar pana se intareste foarte putin si devine ca o smantana mai grosuta, dar curgatoare.

In tava in care am copt foile punem un prim blat. Acoperim cu un sfert din cantitatea de frisca, apoi turnam jumatate din crema de ciocolata.

Crema de ciocolata trebuie de fie curgatoare, sa o putem intinde usor peste stratul de frisca. Daca veti folosi frisca vegetala, care e mai batoasa, probabil ca va merge si mai putin curgatoare.

Dam cateva minute la congelator, pana se intareste suficient stratul de ciocolata. Acoperim cu un alt sfert din cantitatea de frisca, apoi cu cel de-al doilea blat. Pentru urmatorul strat repetam operatiunea.Acoperim cu folie si dam la rece pentru cel putin 3-4 ore. De preferat ar fi peste noapte.

Tortul se rastoana pe platou, se finiseaza mai intai marginile, apoi se acopera cu glazura de ciocolata. Se da la rece pana se intareste glazura, apoi se orneaza cu frisca.

Si gata! :))

Sectiune nu am decat una zburlita pe care o trimit doar pe privat cui doreste. :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Duet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de tort Lamaita

Postat de RODIMUR

Reteta de tort Lamaita

Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de dovleac

Postat de Dea_Dea

Tort cu mousse de dovleac

Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit. Trecem la blat. Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2010, 10:15
Chiar ca e irezistibila combinatia! Multi ani fericiti celor doi prieteni ai tai!
la 14.07.2010, 10:20
dar cine ar putea rezista la asa cevaSanatate si La multi ani ! prietenilor tai
la 14.07.2010, 10:21
ce perfeeect eeee!!!!bravo miha! la multi ani fericiti prietenilor!
la 14.07.2010, 10:23
e deosebit.... La multi ani sarbatoritilor!
la 14.07.2010, 10:41

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking