Tort Eclair cu cappuccino si caramel

Postat de laylalala in Torturi
28 Feb 2010 | 3832 vizualizari
Tort Eclair cu cappuccino si caramel

Ingrediente

  • Pentru aluat Eclair
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 50 ml rom
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 60 gr unt de alune de padure
  • 40 gr unt
  • 150 gr faina, cernuta
  • 4 oua
  • Pentru pudding cu cappuccino
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 ml cappuccino
  • 100 gr zahar brun
  • 6 linguri amidon alimentar
  • Pentru pudding cu ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 100 ml sherry
  • 100 gr zahar brun
  • 30 gr pudra de cacao
  • 6 linguri amidon alimentar
  • Pentru caramel
  • 300 gr zahar tos
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita colorant alimentar rosu

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, lichiorul de ciocolata, romul, sarea, zaharul si cele 2 feluri de unt.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.

Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat 2 inimi mari.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.

Intre timp se prepara pudding-urile.

Pentru pudding-ul cu cappuccino, se pune laptele cu cappuccino intr-o cratita pe foc potrivit.Se taie pastaia de vanilie in 2, pe lungime, se rad semintele si pun in cratita cu lapte.Se lasa sa dea in clocot apoi se stinge focul si se lasa sa infuzeze 30 minute.Dupa 30 minute se scoate pastaia de vanilie si se arunca.Laptele cu cappuccino se pune din nou pe foc si se aduaga 100 gr zahar brun .Amidonul alimentar se dizolva in 100 ml apa rece apoi se toarna in cratita.Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.

Pentru pudding-ul cu ciocolata, se pune laptele cu sherry si 100 gr zahar brun intr-o cratita pe foc potrivit.Intr-un vas se amesteca pudra de cacao cu amidonul si 100 ml apa rece apoi se aduga in cratita cu lapte. Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.

Pentru caramel, se topeste zaharul cu mierea si apa si se lasa pe foc pana cand capata culoarea caramelului.Apoi se ia cratita de pe foc si se adauga vanilia si colorantul.

Pentru asamblare, se pune o inima pe farfurie se unge cu pudding de ciocolata, apoi cu pudding cu cappuccino iar apoi din nou cu cel cu ciocolata si se acopera cu cealata inima.Se toarna siropul caramel peste intreg tortul (daca s-a intarit se pune din nou pe foc pana cand devine lichid) apoi se lasa cateva minute pana cand se va intari.Tortul se decoreaza apoi dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Eclair cu cappuccino si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort trio de ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort trio de ciocolata

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când...

Citeste continuarea

Desert tort diplomat

Postat de Oana

Desert tort diplomat

Blat :  Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2010, 13:56
Frumos!
la 28.02.2010, 14:14
minunat , bravo!
la 28.02.2010, 15:00
minunat..esti foarte talentata
la 28.02.2010, 15:04
la 28.02.2010, 18:49
Foarte interesanta reteta. Ceva mai special. Il trec la favorite

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking