Tort egiptean

Postat de leoflori in Torturi
22 Aug 2009 | 74482 vizualizari
Tort egiptean

un deliciu de caramel, alune, frisca si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru 1 foaie :
  • 2 albusuri 
  •  2 Linguri zahar
  •  1/2 Lingura faina 
  • 40 gr. alune de padure (nuci) macinate (eu am pus alune) AVEM NEVOIE DE 3 FOI
  • Crema 1 :
  • 6 galbenusuri
  • 6 Linguri zahar 
  • 340 ml. lapte 
  • 2 Linguri amidon sau faina (am pus amidon) 
  • 170 gr. unt nesarat (am pus marga)
  •  1 esenta vanilie
  • Crema 2 :
  • 200 ml. frisca lichida 
  • 150 gr. zahar 
  • 120 gr. alune zdrobite in bucati mai mari.

Mod de preparare

Foaie :Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem pana se topeste si sta batz.Faina o amestecam cu alunele macinate si o adaugam treptat in compozitia de albus+zahar.Pe tava de tort unsa bine cu grasime intindem uniform compozitia si coacem la foc mic 25 de minute. Repetam operatia de inca 2 ori.

Crema 1 :Intr-o craticioara amestecam galbenusurile + amidon + zahar + laptele adaugat treptat. Punem apoi pe foc mic si amestecam mereu, pana cand compozitia se ingroasa de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si lasam la racit.Frecam untul bine, ca sa se desfaca si peste el adaugam putin cate putin din compozitia de budinca racita. Mixam bine, adaugam si esenta de vanilie si gata Crema 1.

Crema 2: Zaharul se topeste si se toarna in strat subtire pe o tava unsa bine cu grasime. Dupa ce se raceste, se dezlipeste, se pune bucati intr-o punga si se zdrobeste bine.

Frisca se bate tare, se adauga in ea caramelul zdrobit si alunele zdrobite mare. Se amesteca si se trece la asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort egiptean

Postat de Ina

Tort egiptean

Blat :  Prajim nucile si le macinam la robot.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata.  Punem amestecul intr-o forma de...

Citeste continuarea

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2009, 16:08
Ce bunatate trebuie sa fie!!
la 22.08.2009, 16:34
Sunt din nou..... 1. pozele prea clare; 2. nu e reteta adaptata ;
la 22.08.2009, 16:45
la 22.08.2009, 17:50
Cu siguranta e deliciossssssss
Intrebare: din cele doua albusuri ies toate foile sau pentru fiecare foaie repetam compozitia?
la 22.08.2009, 19:01
pentru toata lumea, cate un felioi! va multumesc,harnicutzelor!

mirela : din 2 albusuri +2 Lg zahar+...facem doar 1 foaie. repetam compozitia de inca 2 ori. si ne raman 6 galbenusuri din care facem crema 1. spor la treaba!

dany, vezi ca l-am trisat putin pe nea monti.

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking