Tort "Fantezie"

Postat de dakris in Torturi
4 Ian 2013 | 4944 vizualizari
Tort  "Fantezie"

Ingrediente

  • Blat
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Crema diplomat
  • 2 oua
  • ~ 100 g zahar
  • 150 ml frisca lichida Hulala
  • esenta vanilie
  • ananas din compot (1/2 cutie)
  • 15 g gelatina
  • Glazura
  • 150 g ciocolata (amaruie)
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt
  • Decor
  • frisca
  • ormamente colorate
  • Sirop de ananas (250 ml)

Mod de preparare

Crema ganache

Intr-o craticioara se pun 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.

Crema diplomat

Frisca lichida se mizeaza pana nu mai cade de pe tel. Ananasul se lasa la scurs cca 30 min.

Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana ce acesta se topeste rezultand o compozitie cremoasa pe care o varsam intr-o craticioara si o tinem la bain-marie (amestecand des) pana capata consistenta unei smantane grase. Se lasa la racit.

Gelatina se amesteca cu 5 linguri apa si se pune la bain-marie pana la dizolvarea completa ( a se citi instructiunile de pe ambalaj! ) “Crema” de oua racita se amesteca cu esenta de vanilie si cu gelatina, apoi se adauga ananasul bine scurs si frisca batuta.

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de ananas. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.

Glazura

Frisca lichida si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata, se amesteca bin si se lasa la racit.

Asamblarea

Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema ganaj. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, crema diplomat peste care se aseaza a treia felie.

Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, apoi se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura orneaza dupa propria inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Fantezie"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort ,,Fantezie de zmeura"

Postat de Bianca20

Tort ,,Fantezie de zmeura"

Blat: faina, cacaoa, praful de copt si sarea se cern intr-un bol si se amesteca pana se incorporeaza. Se imparte in trei parti egale. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos (zaharul nu...

Citeste continuarea

Fantezie cu portocale

Postat de vio_dreams

Fantezie cu portocale

Batem ouale cu zaharul si cand compozitia devine incepe sa se ingroase adaugam faina amestecand pana la omogenizare . Impartim in doua si coacem pe rand in forma de tort cu margini...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2013, 18:39
Ce frumos!
la 04.01.2013, 18:48
ce tort frumos
la 04.01.2013, 18:51
ce frumos e
la 04.01.2013, 18:59
absolut minunat si pe exterior si la interior
la 04.01.2013, 18:59
Ce frumos l-ai decorat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking