Ingrediente
- 200 gr faina
- 100 gr unt topit
- 250 ml smantana
- 100 gr zahar brun
- 4 oua
- 1 pliculet vanilie
- 2 lingurite praf de copt
- 350 gr ciocolata ptr topit
- Ptr Crema:
- 500 gr ciocolata ptr topit
- 300 ml smantana ( NU light!)
- 125 gr unt topit
- 80 gr zahar 3 linguri glicoza
- 2 cestcute mici cu cafea espresso
Mod de preparare
Ptr blat:
Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem la cuptorul preincalzit la 175C ptr cca 45 min (dar cred ca puteti lasa o ora, e bine sa incercati cu un cutit).
Ptr crema:
Topim ciocolata in bain marie. Intr-un vas separat, amestecam untul cu zaharul, glucoza si cafeaua. In vasul de la mixer ( sau in oricare alt vas) puneti ciocolata topita, smantana si compozitia cu untul topit si lasati la frigider 30 min. In continuare, bateti cu mixerul la o viteza medie compozitia pana devine spumoasa si isi schimba usor culoarea ( mai deschisa). Intindeti crema peste blat si puneti la frigider!
Ptr decor, am folosit pasta de zahar Wilton, un pachet de 500gr alb, dar mi-a ramas cca 100gr, si 150gr din cea roz. cele 4 ornamente in forma de scoici le-am facut cu tub Wilton decorating ice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fudge" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|