Tort Fudge

Postat de doralinda72 in Torturi
1 Mai 2013 | 4686 vizualizari
Tort Fudge

Cred ca reteta e originala din Anglia, dar eu am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca...diferente prea mari nu sunt, dar sigur gustul e foarte.....ciocolotos!!!!!!!!!!

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt topit
  • 250 ml smantana
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 1 pliculet vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 350 gr ciocolata ptr topit
  • Ptr Crema:
  • 500 gr ciocolata ptr topit
  • 300 ml smantana ( NU light!)
  • 125 gr unt topit
  • 80 gr zahar 3 linguri glicoza
  • 2 cestcute mici cu cafea espresso

Mod de preparare

Ptr blat:

Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem la cuptorul preincalzit la 175C ptr cca 45 min (dar cred ca puteti lasa o ora, e bine sa incercati cu un cutit).

Ptr crema:

Topim ciocolata in bain marie. Intr-un vas separat, amestecam untul cu zaharul, glucoza si cafeaua. In vasul de la mixer ( sau in oricare alt vas) puneti ciocolata topita, smantana si compozitia cu untul topit si lasati la frigider 30 min. In continuare, bateti cu mixerul la o viteza medie compozitia pana devine spumoasa si isi schimba usor culoarea ( mai deschisa). Intindeti crema peste blat si puneti la frigider!

Ptr decor, am folosit pasta de zahar Wilton, un pachet de 500gr alb, dar mi-a ramas cca 100gr, si 150gr din cea roz. cele 4 ornamente in forma de scoici le-am facut cu tub Wilton decorating ice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fudge" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Tarta cu budinca si fructe

Postat de timea

Tarta cu budinca si fructe

Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si mixamdin nou iar la final incorporam faina folosind...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2013, 18:27
bun tare de tot
la 01.05.2013, 18:28
La multi ani,Dora
la 01.05.2013, 18:29
la 01.05.2013, 18:30
Un tort foarte frumos,Dora! Sa va fie de bine!
la 01.05.2013, 18:32
Senzational Doralinda! Inca o data La multi Ani Fericiti si mult iubiti!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking