Tort Meringue

Postat de floricik90 in Torturi
29 Apr 2009 | 6600 vizualizari
Tort Meringue

Este o “arma” fina de a seduce partenerul/partenera…

Ingrediente

  • Pentru FOI avem nevoie de :
  • 8 albusuri
  • 500 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • unt pt. uns tava
  • Pentru CREMA avem nevoie de:
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 5-6 linguri de cacao
  • 5-6 linguri de lapte
  • 4 galbenusuri (se pot pune si mai putine, dupa preferinte)
  • esenta de rom
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra cate putin, praful de sare si zeama de lamaie si se mai bat pana ce albusurile raman tari. Este bine ca ultimile 5-10 min sa fie batute pe baie de apa (eu le-am batut intr-un vas de fiert lapte care are peretii dubli si am pus apa fiarta de la inceput). Apoi se coc foile de tort (3-4, in functie de dimensiunile dorite) intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (eu am folosit un vas de yena in care am pus direct hartia de copt, fara sa mai ung cu unt). In timpul coacerii focul trebuie sa fie mic si usa de la cuptor intredeschisa. Foile se scot din tava/vasul de copt numai dupa ce s-au racorit pt. ca altfel se sfarama.

Intre timp se pregateste crema astfel: intr-o craticioara se amesteca zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si laptele si dupa ce se omogenizeaza bine se pune pe foc (cel mai mic ochi de aragaz). Cand incepe sa fiarba se adauga untul si se lasa sa fiarba pana ce crema se ingroasa. Se poate fierbe pe bain marie (eu am folosit acelasi vas de fiert lapte). Dupa ce crema este suficient de legata, se stinge focul, se adauga galbenusurile unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Dupa ce crema s-a racorit un pic se adauga esenta de rom , se omogenizeaza si se da la rece.

Cand atat foile cat si crema sunt suficient de reci, se asambleaza, se orneaza si …se testeaza!

In locul cremei prezentate de mine se poate folosi orice alta crema, chiar si numai frisca batuta si indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Meringue" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nougat glacé cu sos caramel

Postat de Lia1

Nougat glacé cu sos caramel

CRANTZ 1. Intinzi pe suprafata de lucru o bucata de folie metalica, circa 25 x 35 cm.  2. Toci alunele cu un cutit. Aici eu n-am bagat de seama, pt. ca informatia nu era sistematizata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2010, 00:18
bunnnnnnnn!!!!dar dulce!!!!!!!
la 16.01.2011, 15:09
bravo fato
la 04.03.2011, 17:01

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking