Tort olandez cu mere

Postat de Zamfira in Torturi
2 Mar 2013 | 11149 vizualizari
Tort olandez cu mere

Aluatul copt devine foarte poros, se sfarama si combinat cu mere acrisoare si bine coapte dau tot farmecul tortului.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 150 g unt (Rama)
  • sare
  • 2 linguri apa foarte rece
  • Umplutura:
  • 750 g mere (romanesti)
  • 25 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 4 linguri gem de caise
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Aluatul: omogenizam faina cu untul rece (razuit sau taiat marunt), putina sare, zahar si 2 linguri de apa foarte rece. Framantam un aluat moale si fraged (atentie untul sau margarina sa nu apuce sa se topeasca, daca simtiti ca aluatul devine alunecos, introduceti totul la frigider pentru cateva minute). Aluatul framantat, il punem intr-o folie transparenta si il tinem la rece timp de o ora.

Umplutura: spalam si curatam merele, le taiem cubulete mici si le amestecam cu zeama de lamaie si scortiosoara macinata. (putem adauga 150 g stafide, inmuiate si sterse de apa)

Ungem cu unt o tava rotunda  (25 cm), poate sa fie si de tarta, aluatul il impartim intr-o parte 3/4 care va reprezenta baza tortului, iar sfertul va asigura fasiile de deasupra. Intindem o foaie de 0,5 mm (aluatul este foarte fraged, puteti pudra putina faina), asezati foaia in tava in asa fel incat si marginea tavii sa fie acoperita (puteti ajusta aluatul cu degetele), aproximativ 3 cm in inaltime. Cu o furculita gaurim aluatul.

Turnam merele in tava, iar deasupra punem fasiile pe care le obtinem din sfertul de aluat.

Timp de coacerere 20 minute la focul mai puternic, apoi inca 35-40 minute la foc mic.

Incalzim gemul de caise si ungem suprafata tortul cand acesta este inca foarte cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort olandez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Tort „Black & White”

Postat de diaconta

Tort „Black & White”

Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2013, 18:33
Pe cat de usor de preparat atat de bun!
la 02.03.2013, 18:38
la 02.03.2013, 18:38
Multumesc Bunica!
la 02.03.2013, 18:41
la 02.03.2013, 18:41
ce bun este

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking