Ingrediente
- 1 kg arpacas din grau
- 1/2 lgt sare
- 1 cana de zahar
- 3 l apa
- 1 vf cutit scortisoara
- 1/2 lgt coaja rasa de lamaie
- 1 vf cutit cuisoare macinate
- 1/2 cana nuca macinata
- 1/2 cana rahat taiat marunt
Mod de preparare
Cum se face coliva. Speli arpacasul in 2-3 ape si il pui la fiert intr-o oala suficient de mare, impreuna cu cei 3 l de apa, sarea si zaharul. Il lasi sa fiarba la foc mic, timp de 45 de minute, dupa care adaugi 1 cana de apa rece si il acoperi cu un capac, lasandu-l asa inca 30 de minute, sa se umfle.
Adaugi nuca macinata, aromele si rahatul, amestecand si omogenizand bine totul.
Asezi inelul de tort pe un platou si torni compozitia in interior. Dai la rece pentru 1 ora.
Indepartezi inelul si decorezi.
Servesti taiat felii sau cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Oltenesc - Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|