Tort Padurea neagra

Postat de sandytza in Torturi
19 Noi 2010 | 15218 vizualizari
Tort Padurea neagra

Ingrediente

  •  Ingrediente pentru blat 
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 80 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un pic de sare
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 20 ml visinata
  • Umplutura
  • 50 ml visinata+ 50 ml apa + 100 gr zahar
  • aproximativ 35-40 visine
  • 1l frisca lichida (daca nu este indulcita calculati ca aveti nevoie si de zahar)
  • 30 gr cacao
  • Pentru decorare 
  • aschiute de ciocolata

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu mixerul apoi adaugati untul topit si visinata. Intr-un bol se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine cu zaharul vanilat. Se adauga peste oua si se amesteca bine . Turnati totul intr-o tava rotunda de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 min aprox. Probati cu scobitoarea daca este copt.  Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar.

Se prepara cremele. 850 gr frisca se bate bine pana devine teapana.  150 gr frisca se bate impreuna cu cacaoa pana devine o crema de ciocolata. Se pune crema de cacao intr-un bol si se amesteca cu inca 150 gr frisca batuta . Se taie blatul in in trei pe orizontala .

Se face un sirop din zahar, apa si visinata si se insiropeaza fiecare foaie de blat. Se pune peste prima foaie de blat un strat de frisca . Se aseaza visinele , pastrand 12 din ele pentru decorat , peste care se pune un strat de crema de ciocolata.

Se pune al doilea blat insiropat peste care se pune un strat de frisca apoi unul de ciocolata si in sfarsit ultimul blat.  Se imbraca tot tortul in frisca, pastrand un pic pentru decorat.  Se decoreaza cu frisca si visinele pastrate, apoi in centru se pun aschiutele de ciocolata . Pe margini puteti sufla un pic de cacao sau puteti pune ciocolata ca si deasupra. Eu nu am avut visine si am folosit cirese in krisk .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Padurea Neagra

Postat de Oana

Tort Padurea Neagra

Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si...

Citeste continuarea

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de Corina33

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2010, 19:02
prima
la 19.11.2010, 19:02
imi place foarte mult tortul
la 19.11.2010, 19:14
ce bine aratasi furci,daca-mi place,doar nu stam sa salivam si furci deloc
la 19.11.2010, 19:22
mmmmm pot sa gust asa vre-o jumatate?
la 19.11.2010, 19:27
Arata o minunatie!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking