Ingrediente
- Crema:
- 1,200 l smantana pt frisca
- 2 pliculete intaritor pt frisca
- 4 pliculete zahar vanilat
- 2 pliculete finness cu vanilie
- 5 linguri cu varf finetti neagra
- 5 linguri cu varf finetti alba
- o ciocolata neagra 70% cacao
- Pt insiropat:
- 2 pliculete ciocolata calda
- 300 ml lapte
- Blat:
- 4 oua,
- 150 gr zahar,
- 10 linguri apa,
- 200 gr faina,
- nuci macinate,
- 1 plic praf de copt,
- zahar vanilat.
Mod de preparare
Asa, sa revenim la ale noastre,blatul de 28 de cm a fost unul cumparat,iar cel de 26 cm a fost pregatit dupa reteta mea de blat de tort cu apa,injumatatind cantitatile.
Tot din acelasi aluat de tort am copt si 4 briose pe care le-am folosit la decor.Mai intai am batut bine 800 ml smantana pt frisca cu zaharul vanilat,finnessul,intaritorul pt frisca.Apoi am impartit compozitia in doua.Intr-un bol am frecat o parte din frisca cu cele 5 linguri de finetti alba,iar in altul celelalte linguri de finetti neagra.Si gata crema,usor de facut si gustoasa foc.
Am taiat cele doua blaturi in 3 bucati,le-am insiropat cu ciocolata calda si le-am umplut cu crema.Blatul mai mare l-am folosit pt corpul ursuletului,iar celalalt pt cap.Din briose am facut picioare,urechi si maini.
Pt decor bateti restul de frisca,din nou impartiti frisca in jumatate.O parte amestecati-o cu ciocolata topita,iar restul lasati-o simpla.Imbracati ursul cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort panda cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|