Tort pufos si crocant

Postat de laylalala in Torturi
1 Mar 2011 | 4941 vizualizari
Tort pufos si crocant

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 50 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • 100 gr unt, topit
  • 4 linguri smantana
  • 200 gr ciocolata alba
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr cocos
  • 300 gr ciocolata amaruie, topita

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.

Pentru blat topeste la bain-marie untul cu ciocolata apoi incorporeaza smantana. Bate galbenusurile cu zaharul. Adauga amestecul cu unt. Inglobeaza apoi faina amestecata cu praful de copt urmata de albusurile batuta spuma cu un praf de sare.Toarna aluatul in forma pregatita, turnanad doar cat pentru o foaie de blat. Da la copt pana cand la inseararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Repeta procedura pana cand aluatul s-a terminat. Lasa foile de blat sa se raceasca complet.

Bate frisca lichida. In jumatate din ea inglobeaza nuca de cocos.

Pentru asamblare, unge cate un blat cu ciocolata topita apoi cu crema cu cocos. Aseaza blaturile unul peste altul, ultimul sa nu fie uns cu nimic. Decoreaza tortul cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pufos si crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Postat de Ina

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de mure, branzica si afine

Postat de simona72

Tort cu mousse de mure, branzica si afine

Pt blat: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul in fir subtire. Faina o amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2011, 19:11
la 01.03.2011, 19:12
ce pufos si roz
la 01.03.2011, 19:35
la 01.03.2011, 20:42
la 01.03.2011, 20:54

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking