Tort pufos si crocant

Postat de laylalala in Torturi
1 Mar 2011 | 4952 vizualizari
Tort pufos si crocant

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 50 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • 100 gr unt, topit
  • 4 linguri smantana
  • 200 gr ciocolata alba
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr cocos
  • 300 gr ciocolata amaruie, topita

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.

Pentru blat topeste la bain-marie untul cu ciocolata apoi incorporeaza smantana. Bate galbenusurile cu zaharul. Adauga amestecul cu unt. Inglobeaza apoi faina amestecata cu praful de copt urmata de albusurile batuta spuma cu un praf de sare.Toarna aluatul in forma pregatita, turnanad doar cat pentru o foaie de blat. Da la copt pana cand la inseararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Repeta procedura pana cand aluatul s-a terminat. Lasa foile de blat sa se raceasca complet.

Bate frisca lichida. In jumatate din ea inglobeaza nuca de cocos.

Pentru asamblare, unge cate un blat cu ciocolata topita apoi cu crema cu cocos. Aseaza blaturile unul peste altul, ultimul sa nu fie uns cu nimic. Decoreaza tortul cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pufos si crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Postat de medioto59

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Crema Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot. Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu nutella

Postat de andaoana

Desert cheesecake cu nutella

Pentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm. La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit. Topim untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2011, 19:11
la 01.03.2011, 19:12
ce pufos si roz
la 01.03.2011, 19:35
la 01.03.2011, 20:42
la 01.03.2011, 20:54

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking