Ingrediente
- Blat:
- 2 oua
- 50 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat + putina coaja lamaie
- 60 gr faina
- 1/2 lingurita amoniac + 1/2 lingurita praf de copt
- Crema:
- 1 pachet unt
- 100 gr zahahar praf vanilat
- 2 linguri cu varf cacao
- esenta rom
- Sirop:
- 200 ml apa
- 50 gr zahar
- 5 linguri rom/coniac
Mod de preparare
Blatul:
-se incinge cuptorul la 175 C
- separam albusurile de galbenusuri si frecam galbenusurile cu 25 gr zahar si zaharul vanilat, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar si un praf de sare dupa care incorporam si galbenusurile
- presaram deasupra faina amestecata cu praful copt si amoniacul nestinse si coaja de lamaie si omogenizam dupa care o turnam intr-un vas mai mic (eu am ales un vas yena) uns cu ulei si tapetat cu faina si dam la cuptor pt 25 min.
- dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca apoi se scoate cu grija din vas si se taie in 2 buc
Intre timp pregatim crema:
- se bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos si fin dupa care se adauga cacaua amestecand incet pana se incorporeaza dupa care mixam iar la viteza mare si adaugam si esenta de rom
Siropul:
- se fierbe apa cu zaharul pana acesta se topeste si apoi se adauga romul/coniacul si se lasa sa se raceasca
Asamblarea:
- blatul racit se insiropeaza cu siropul racit bine , apoi se adauga 2/3 din crema pe 1/2 din blat si se aseaza deasupra cealalta jumatate insiropata
- se imbraca tortul cu crema ramasa si se orneaza dupa gust, imaginatie si dotare....(la viteza pe care am avut-o atat am reusit sa fac)....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|