Tort sah super ciocolatos

Postat de Oana in Torturi
6 Oct 2013 | 10995 vizualizari
Tort sah super ciocolatos

Adaptare dupa reteta Gabrielei, delicios de ciocolatos!

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 200 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 60 ml ulei
  • 125 ml lapte batut sau iaurt
  • 60 ml cafea proaspata
  • Crema ganache neagra:
  • 200 gr ciocolata amaruie (55%cacao)
  • 300 ml frisca lichida
  • Crema ganache alba:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura miere

Mod de preparare

Blat: Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron (faina, cacao, zahar, praf de copt si bicarbonat). Se amesteca separat cafeaua cu iaurtul, uleiul si oul, apoi se toarna deasupra ingredientele uscate, mixand bine. Se tapeteaza o forma de tort de 24 cm cu hartie de copt si se rastoarna compozitia. Se coace la foc mediu 30- 40 de minute si se verifica cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Se taie apoi blatul cu ajutorul unor cercuri si se obtin 4 inele. Eu le-am taiat "din ochi" cu un cutit bine ascutit.

Cat timp se coace blatul se prepara cremele si se lasa la racit in frigider. In doua craticioare se incalzeste frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere. Apoi se pun patratelele de ciocolata alba si neagra, in fiecare vas, amestecand usor pana se topeste ciocolata. Se pun cremele la frigider pana ce blatul este gata racit si taiat. Se scot si se bat cu mixerul pana devin pufoase.

Se monteaza inelul la forma detasabila de tort si se asaza inelul de blat cel mai mare, se lasa spatiu si se pune al doilea inel de blat. Se umplu spatiile dintre blaturi cu crema de ciocolata neagra si in mijloc cu ciocolata alba. Se asaza deasupra cremelor celelalte inele de blat si se umplu cu crema spatiile goale, cu crema de ciocolata alba in exterior si cu crema de ciocolata neagra la mijloc. Pare complicat de explicat, dar din poze veti vedea ca nu e deloc greu :) Mie nu mi-a mai ramas crema de imbracat tortul, asa ca am turnat deasupra glazura si l-am lasat la rece cateva ore.

Aici aveti si reteta originala a tortului Tuxedo.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah super ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Desert tort ''Mama 75''

Postat de Constelatialeu

Desert tort ''Mama 75''

Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm. Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul...

Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de vanilie, visine si piersici

Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2013, 19:12
Daca este cu ciocolata, cea mai mare portie e a mea!
la 06.10.2013, 19:17
deliciossss de ciocolatos
la 06.10.2013, 19:21
minunat
la 06.10.2013, 19:23
eu iau ce se vede in fundal ca s nu fie cu suparare )
la 06.10.2013, 19:28
bun bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking