Ingrediente
- aluatul este cel de la cozonacul cu stafide fara zahar,deci cantitatile ar veni la jumatate:
- 500gr faina,
- 2 oua,
- o jumatate lingurita sare,
- un cub de drojdie,
- 2 linguri de zaharina lichida,
- o lingura margarina,
- 25 ml de ulei,
- esente de vanilie si rom,
- coaja de lamaie,
- o cana lapte,
- 50ml iaurt.pentru crema cu budinca/o budinca vanilie,
- 2 linguri faina,
- 600ml lapte,
- o lingura margarina,
- zaharina dupa gust,
- un plic de frisca light
- 50ml apa minerala
- 100ml lapte rece
- 300 ml apa
- cateva picaturi de zaharina
- esenta de rom.
Mod de preparare
blat/se framanta toate bine cu mixerul, se lasa la dospit, apoi se pune compozitia in tava, se unge cu ou si se coace.
intre timp se face budinca si se lasa la racit.
se bate frisca spuma tare cu laptele si apa minerala, apoi se da la frigider.
cand se raceste, blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zaharina si esenta de rom.
apoi se pune budinca, apoi frisca batuta.
se pune jumatate din cantitate intre foi iar cu restul se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|