Tort savarina

Postat de marieta in Torturi
7 Aug 2011 | 9892 vizualizari
Tort savarina

fiindca fetele au facut savarine si eu am vrut sa fac dar nu am forme de savarine!!!asa ca am facut in forma de guguluf!!!nu e chiar savarina fiindca are si budinca nu numai frisca!!in fine sa va spun reteta.

Ingrediente

  • aluatul este cel de la cozonacul cu stafide fara zahar,deci cantitatile ar veni la jumatate:
  • 500gr faina,
  • 2 oua,
  • o jumatate lingurita sare,
  • un cub de drojdie,
  • 2 linguri de zaharina lichida,
  • o lingura margarina,
  • 25 ml de ulei,
  • esente de vanilie si rom,
  • coaja de lamaie,
  • o cana lapte,
  • 50ml iaurt.pentru crema cu budinca/o budinca vanilie,
  • 2 linguri faina,
  • 600ml lapte,
  • o lingura margarina,
  • zaharina dupa gust,
  • un plic de frisca light
  • 50ml apa minerala
  • 100ml lapte rece
  • 300 ml apa
  • cateva picaturi de zaharina
  • esenta de rom.

Mod de preparare

blat/se framanta toate bine cu mixerul, se lasa la dospit, apoi se pune compozitia in tava, se unge cu ou si se coace.

intre timp se face budinca si se lasa la racit.

se bate frisca spuma tare cu laptele si apa minerala, apoi se da la frigider. 

cand se raceste, blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zaharina si esenta de rom.

apoi se pune budinca, apoi frisca batuta.

se pune jumatate din cantitate intre foi iar cu restul se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Retete similare

Tort Savarina

Postat de Creatsa

Tort Savarina

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare . Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o...

Citeste continuarea

Desert tort Savarina bunicii

Postat de eumimi

Desert tort Savarina bunicii

Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2011, 11:15
foarte bun o portie si pt mn te rog
la 07.08.2011, 11:24
delicios
la 07.08.2011, 11:43
la 07.08.2011, 12:48
cred ca e fff bun!
la 07.08.2011, 13:35

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking