Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)

Postat de mimmi in Torturi
17 Iul 2012 | 5790 vizualizari
Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)

Ingrediente

Blat : (tava de aragaz)

  • 4 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 1 lingura ulei,
  • 6 linguri faina alba,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri zahar,

Crema de ciocolata ganache

  • 400 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 350 ml frisca lichida(va recomand frisca Megle),

Mod de preparare

Blat :

Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite,galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul si uleiul, pana se albesc,moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el.

In albusuri adaugam,un praf de sare si cele doua linguri de apa,dupa care,ajutate de mixer,le 'batem' o spuma tare.

Le adaugam la galbenusuri,adaugam si faina alba cernuta si cu dosul unei linguri de lemn,amestecam usor de sus in jos(sa nu se lase albusul)pana se incorporeaza totul bine.

  Pregatim cuptorul sa fie cald,tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si lasa sa se coaca cca 30min.

Cand s-a copt(facem testul cu scobitoarea,sa nu ramana nimic pe ea)rasturnam blatul cu grija pe un prosop umed si rulam,dupa care il lasam se se racesca.

Crema de ciocolata ganache:

Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba !O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.Daca se intareste prea tare,putem adauga cca 50 ml frisca batuta.

Asamblarea tortului.

Desfacem cu grija blatul,dupa care il taiem in 3 parti egale(avand grija de modul in care s-a rulat blatul).Ungem din belsug cu crema(lasam deoparte cateva linguri pentru a imbraca tortul),pregatim forma de tort si rulam usor  prima foaie pe care o asezam in mijloc.Continuam cu a doua,pe care o asezam in continuarea primei foi si procedam la fel cu a treia foaie.Presam usor cu mana,invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.Dipa o ora,luam jos folia alimentara,imbracam tortul in crema ganache si ornam cu nuca.

Enjoy !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Spirala cu crema ganache de ciocolata(reteta nr.400)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

Postat de pusikmea

Tort Red Velvet Spirala cu crema ganache

Ma intai pentru aceste tort se va pregatiti crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2012, 14:40

La cat mai multe retete!
la 17.07.2012, 14:41
la cat mai multe
la 17.07.2012, 14:41
La cat mai multe Mimmi ... mai posteaza si pe pagina mea cate una ...
la 17.07.2012, 14:51
foarte fain tortul mimi
la 17.07.2012, 15:01
Bravo Mimi

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking