Tortilla cu ciuperci si masline

Postat de articook in Aperitive / Garnituri
8 Iul 2010 | 10386 vizualizari
Tortilla cu ciuperci si masline

Aceste tortillas sunt adaptate la ingredientele pe care le gasim in Romania, in mod normal ele se fac din faina de porumb, dar nu faina de porumb pe care o gasim de cumparat ci e o faina care este trecuta prin mai multe procese si in final are textura si culoarea exact ca si cea a fainei de grau. Si pentru a reusi sa fac tortilla acasa am macinat faina de porumb in rasnita electrica, dupa care am combinat-o cu faina de grau. In final a avut gust foarte bun chiar daca nu este 100% facuta din faina cu care se face o tortilla adevarata.

Ingrediente

  • 1/2 cantitate faina de porumb {macinata cu rasnita electrica}
  • 1/2 cantitate faina de grau
  • sare
  • apa
  • Ingrediente umplutura:
  • ciuperci champignon, taiate felii subtiri
  • masline negre, maruntite
  • cascaval razuit
  • ceapa verde, taiata marunt
  • dovlecel curatat si taiat marunt
  • sare si piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

{cantitatile de faina sunt in functie de cate portii vrei sa faci, eu nu am masurat cantitatea folosita, am pus aproximativ 250 g din faina de porumb si 250 g faina de grau}

Se amesteca intr-un vas cele doua cantitati de faina, si se adauga apa cat sa se formeze o compozitie tare. Se pune si putina sare. Daca nu se intareste aluatul, puteti sa mai adaugati din faina de grau cate putin. Cand aluatul e destul de tare, framantati-l pe o suprafata de lemn, data cu faina. Dupa ce e gata impartiti aluatul in parti egale, faceti niste mingi de marimea unei mingi de golf. Pregatiti 2 pungi de plastic, sau hartie de copt si asezati aluat in mijlocul acesteia, apoi acoperiti cu cealalta punga si cu sucitorul incepeti sa intindeti aluatul asa incat sa fie aproximativ in forma de cerc. Pentru a intelege mai bine procedeul dati clik aici.

Dupa ce aveti pregatita si umplutura pentru tortillas. Pregateste o tigaie de clatite si pune cate o tortilla la prajit, dar fara ulei. Cand e gata pe o parte intoarce-o si pe cealalta, apoi, adauga din cascavalul razuit si din umplutura. Indoaie felia de tortilla si mai las-o 1 minut apoi intoarce-o si pe cealalta parte pentru a se praji bine. Se lasa in tigaine pana cand nu mai este de culoare galben intens {ca si faina de porumb} ci se deschide la culoare si incepe sa se prajeasca in unele locuri. Intr-o tigaie mare se pune putin ulei de masline si se adauga toate legumele maruntite, inafara de masline. Cand sunt destul de moi se iau de pe foc si se condimenteaza.

Se face si o salata de varza, eu am folosit la 3 persoane aproape o varza intreaga. Se taie varza in 2 dupa care se taie fiecare parte felii subtiri. Se pun intr-un bol mare si se adauga putina sare si cu mult ulei de masline. Pe urma strangeti varza in mana pentru a se face mai moale si mai usor de mancat.

Se pot folosi si alte ingrediente pentru umpluturi in functie de ceea ce preferati. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quesadilla cu crema de branza si emmentaler Delaco

Postat de AlexTeacher

Quesadilla cu crema de branza si emmentaler Delaco

Unge foaia de tortilla cu crema de branza; Taie emmentaler-ul cubulete si adauga-l peste; Scoate miezul rosiei, tai-o cubulete si adaug-o peste; Taie ardeiul iute fasii...

Citeste continuarea

Wrap de curcan cu masala

Postat de Satisfyyourcravings

Wrap de curcan cu masala

Bucățile de carne se marinează minim 10 minute la temparatura camerei în iaurtul amestecat cu usturoi, ghimbir,masala, sare și piper. Ciupercile se sotează câteva minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2010, 15:21
Ce frumoase sunt,si cred ca si tare bune.
la 08.07.2010, 16:16
cred ca sunt grozave
la 08.07.2010, 16:41
Dika, faina de care zici tu n-o fi amidon?
la 08.07.2010, 17:14
ce fain arata!
la 08.07.2010, 18:09
Miha, nu prea cred ca e amidon.... am gasit pe net despre faina de porumb din care se face tortilla si sunt boabe de porumb care se lasa la uscat, dupa care se spala si se usuca, iar in final se macina foarte fin si astfel rezulta faina respectiva.. in engleza se numeste Masa Cornflour

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking