Tortilla de cartofi cu carne tocata

Postat de Isabel in Aperitive / Garnituri
11 Dec 2013 | 14809 vizualizari
Tortilla de cartofi cu carne tocata

Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 3-4 oua
  • 1/2 ardei gras
  • 200 g carne tocata (de porc, vita sau pui dupa preferinta)
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • piper
  • delicat de legume

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie cubulete mici (1cm) si se prajesc precum cartofii pai. Cand sunt gata se scot intr-un castron inalt tapetat cu prosoape de hartie.

Intr-o craticioara se caleste ceapa si ardeiul taiate fin impreuna cu carnea tocata. Se rumenesc bine si se scurge surplusul de ulei apoi se toarna peste cartofi (inainte scoatem hartia). Adaugam verdeata tocata fin si condimentele (piper, delicat) dupa gust, oualele si amestecam bine, trebuie sa nu fie groasa prea tare, daca nu pare legata bine mai adaugam un ou.

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu 1 lg ulei turnam compozitia miscand tigaia sa nu se lipeasca, lasam 5 min si ridicam putin cu o paleta de lemn sau inox pe margine sa vedem daca s-a rumenit usor. Verificam sa nu fie lipita, daca da ajutam sa desprindem usor cu paleta, punem peste tigaie cu fata in jos o farfurie la fel de mare cat tigaia si intoarcem, apoi punem din nou in tigaie cu cealalta parte nefacuta. Se poate folosi o alta tigaie unsa in loc de farfurie.

Cand e gata o asezam pe un platou si incercam sa o taiem triunghiuri ,ca la pizza. Se poate servi atat rece cat si calda ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Postat de mitinita

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa...

Citeste continuarea

Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza

Postat de merisor67

Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza

Pentru aluat , mixam ouale cu putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam uleiul, kefirul si imediat praful de copt si bicarbonatul, mixand energic. Tocam mararul si il adaugam in compozitie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2013, 11:08
buna, imi place m-a amuzat tipsul
la 11.12.2013, 15:04
foarte buna
la 11.12.2013, 15:23
la 11.12.2013, 15:36
wow , vreau si eu
la 11.12.2013, 15:42
Super buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking