Tortilla española, de la Alex din Spania

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
29 Apr 2009 | 24816 vizualizari
Tortilla española, de la Alex din Spania

Alex locuieste in Spania si a intrat in rindul Bucatarasilor cu o super-reteta: “Este una dintre piesele de rezistență ale gastronomiei iberice, ușor de gătit, menită să te scoată din încurcături atunci când ești în criză de timp. Secretul unei tortilla reușite stă în calitatea cartofilor (exclus cartofii noi), iar ouăle să fie proaspete. ”

Ingrediente

  • jumătate de kilogram de cartofi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 5 ouă
  • Ulei
  • Sare

Mod de preparare

Bineînțeles că știți: înainte de a începe, spălați-vă bine pe mâini. Curățați cartofii și ceapa. Cartofi se taie în felii tip chips, nici prea subțiri, nici prea groase. Ceapa se toacă mărunt, iar ouăle se bat într-un bol  separat ( suficient de mare, pentru ca ulterior să încapă și cartofii ) . Adăugați puțină sare și peste cartofi și peste ouă ( după gust ). Într-o tigaie de mărime medie, aproximativ 20 cm, adăugați ulei intr-un strat consistent și cartofii feliați. Mențineți focul  la o putere nu foarte mare, iar în momentul în care cartofii încep să se înmoaie adăugați și ceapa. Amestecați fără a rupe prea tare cartofii, iar în momentul în care încep să prindă culoarea prăjelii ( atenție, cartofii nu trebuie prăjiți, ci doar fierți în ulei) îi scoateți, îi scurgeți bine de ulei și îi amestecați în bolul în care ați bătut ouăle. Amestecați bine astfel încăt ouăle și cartofii să se omogenizeze.

În tigaie, atenție, să nu fie din tipul celor care li se lipește de fund, adăugați două linguri de ulei și întindeți-l bine pe toată suprafața sa. Adăugați conținutul din bol, mețineți focul mic și mișcați circular evitând ca tortilla să se lipească de marginile tigăii. Acum trebuie să vă comportați cu ea ca și cu o clătită. În momentul în care considerați că partea inferioară este gata, o întoarceți. Stopppp…nu ca pe o clătită, ci acoperind-o cu o farfurie plană și întorcând-o în farfurie. Adăugați alte două lingurițe de ulei în tigaie și prățiți și partea crudă. Atenție cum o puneți în tigaie. Nu e greu deloc, doar puțină atenție.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla española, de la Alex din Spania" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute vegetariene

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender. Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si...

Citeste continuarea

Parjoale by gaby

Postat de gurita_ta2005

Parjoale by gaby

Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2009, 11:14
la 22.09.2009, 21:22
mmh bun
la 22.09.2009, 21:41
da, am facut si eu... e delicioasa
la 02.07.2010, 00:38
Nici nu credeam ca poate fi altfel,decat fooooarte delicioasa
la 19.05.2011, 16:18

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking