Tortulet cu bezea

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Noi 2013 | 4365 vizualizari
Tortulet cu bezea

Un cadou dulce pentru o sagetatoare.Nu prea am avut inspiratie,deci nici n-am transpirat mult la el......sper sa-i placa... PS.Mai dedic acest tort cumnatului mei Adi,Norvegia e cam departe....La multi ani,maine 1 dec ! Padre Victor,deocamdata n-ai voie... Codana-Andra..La multi ani ! azi e ziua ei Danei,care il va primi in avans......luni e ziua ei Si celor care azi sarbatoresc ziua numelui La multi ani,tuturor !

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • Bezea
  • 2 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • 1 lingurita amidon
  • Crema
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 g margarina rama
  • dulceata de afine
  • pasta de zahar pentru decor
  • glazura duo Dr.Oetker

Mod de preparare

Blat:Albusurile batute spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si se mixeaza bine,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se unge forma de tort ( 18 cm diametru) si se toarna blatul in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.

Bezea: Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul pe rand si se mixeaza energic,dupa ce terminam tot zaharul,adaugam lingurita de amidon si mai mixam cca 5 min,apoi otetul si mixam inca 10 min.Trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Formam o bezea mai mare cat blatul de tort si cateva bezele mici si le dam la cuptor cu focul foarte mic,trebuie sa se usuce.

Crema: Praful de budinca cu zaharul si laptele se pun pe foc la fiert pana se ingroasa.Dam de pe foc si adaugam margarina,omogenizam bine.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit,l-am scobit in mijloc,am turnat crema calda.Am oprit cateva linguri de crema pe care le-am amestecat cu blat faramitat.Peste crema am pus mure si deasupra crema amestecata cu blat.Peste am pus dulceata de afine,am asezat bezeaua mare,pe margini am decorat cu pasta de zahar si bezele.Am turnat peste ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort Familia

Postat de Constelatialeu

Desert tort Familia

Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...

Citeste continuarea

Tort cu mac si portocale

Postat de TAB1TA

Tort cu mac si portocale

Am preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina.  Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2013, 14:29
frumos
la 30.11.2013, 14:30
la 30.11.2013, 14:48
delicios tort
la 30.11.2013, 14:50
Frumos si bun
la 30.11.2013, 14:56
la multi ani sarbatoritei. Si felicitari tie, ca l-ai gatit asa frumos, Leoaico!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking