Blat:
Albusurile le batem bine cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam bine,sa stea tare albusurile.Adaugam galbenusurile unul cate unul si omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Ungem o forma de tort (23 cm) cu margarina si o tapetam cu faina,adaugam compozitia si bagam la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit dupa care se taie in 4.
Sirop:
Caramelizam zaharul ,peste el adaugam apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-un castron punem continutul plicului,adaugam zaharul,laptele,smantana si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Crema de ciocolata:
Intr-un castron punem continutul plicului,adaugam zaharul ,laptele, smantana si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare:
Blatul taiat in 4.Punem prima foaie de blat,o insiropam,adaugam crema de ciocolata,foaia a doua ,insiropata,crema de vanilie,foaia a treia,insiropata,crema de ciocolata si ultima foaie insiropata si apoi crema de vanilie cu care imbracam tot tortuletul.Ornam cu crema ciocolata,sos de ciocolata si nuca macinata.
E mai bun a doua zi,dar cum nu se exista rabdare in vocabular,il taiem si il mancam,ca de aia l-am facut.....