Tortuleţe „Ombré Style”

Postat de simonacallas in Torturi
3 Mar 2014 | 4092 vizualizari
Tortuleţe „Ombré Style”

Ombré provine din limba franceză şi literal s-ar traduce „nuanţat”. Stilul ombré conferă un aer rafinat în orice domeniu, de la îmbrăcăminte, păr, decoraţiuni, mobilier, chiar natură; şi până la arhitectură ori gastronomie.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • o lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 g ciocolata alba.

Mod de preparare

1. Se prepara blatul. Ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si faina (cernuta cu praful de copt) in ploaie.

Se imparte compozitia in 4 parti egale, care se coloreaza in nuante diferite cu colorant alimentar (se poate folosi si colorant vegetal, dar sunt mai greu de obtinut nuantele).

Se coc pe rand cele patru nuante in tava (cu diametru de circa 20 cm) tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se racesc, se decupeaza in forma dorita (cerc, patrat etc.)

2. Pentru crema se incalzeste frisca la bain-marie (sau la cuptorul cu microunde), apoi se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca usor, cu o spatula, pana cand se topeste ciocolata. Se lasa sa se raceasca la frigider, apoi se bate cu mixerul pana cand isi mareste volumul si se deschide la culoare.

3. Se asambleaza tortuletele, alternand straturi de blat (din fiecare nuanta) cu straturi de crema. Se orneaza dupa gust si inspiratie - cu crema, flori din pasta de zahar, ciocolata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuleţe „Ombré Style”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort diplomat cu crema de lamaie si mure

Postat de gurita_ta2005

Tort diplomat cu crema de lamaie si mure

Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs. Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se...

Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

Postat de Oana

Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin. Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2014, 10:08
la 03.03.2014, 10:26
Superbe!
la 03.03.2014, 11:12
Sunt tare dragalase
la 03.03.2014, 11:53
MotanLaOale, Alina, Rocsi, va multumesc mult
la 03.03.2014, 13:11
minunate!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking