Trufe inghetate

Postat de Brindusa in Prajituri
22 Apr 2010 | 3555 vizualizari
Trufe inghetate

Ingrediente

  • 50g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu lapte
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • cateva alune de padure prajite uscat
  • biscuiti

Mod de preparare

Am vrut sa fac si eu trufe, ca mi-a plouat in gura cand le-a postat Miha. Se vede treaba, insa, ca lor nu le-a placut de mine si au iesit prea moi.

Prin urmare, ca sa nu pierd bunatate de compozitie le-am pus la congelator si am avut o inghetata minunata.

Dupa cum se spune aici mai intai topesti ciocolata la baia de aburi, apoi adaugi 2 galbenusuri (tot pe baia de aburi) si amesteci putin. Dai castronul jos si amesteci mascarpone. Pui la rece sa se intareasca, dupa care intinzi un carnat din compozitie pe hartie de copt si rulezi sa se faca un sul. Eu am pus si niste alune in mijloc. Dai la rece pana se intareste bine.

EEE aici la mine s-a rupt filmul. Compozitia a fost cremoasa. excelenta la gust, dar n-a vrut sa se intareasa. Si atunci am pus-o la congelator si am facut-o inghetata.

Buna si sub forma asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe inghetate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de Creatsa

Chec pufos cu nuca

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de lamaie

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2010, 22:43
esti mortala brandusa cu trufele astea inghetate,trimite-i la miha una,poate le topeste ea oricum,vreau si eu
la 22.04.2010, 22:49
eu zic k sunt bune si asa, ce as mai baga si eu cateva
la 22.04.2010, 23:47
suoper brandusa sincera sa fiu nici mie nu mi sa inatarit foarte tare dar le-am pus in congelator vrer-o 2 ore si apoi am taiat,oricum e super arata bine si inghetata oricum 5 furuclite de la min
la 23.04.2010, 00:08
Brandusa...o sa reiau si aici ce ti-am scris la mine. 'Ma bucur ca ai "dres-o" cumva, sunt sigura ca ai avut o inghetata super. Insa nu-mi dau seama de ce nu s-a intarit. Poate pentru ca ai pus ciocolata de lapte? Ciocolata cu lapte si cea alba, dupa topire se intareste f greu, ma gandesc ca poate de asta. Bine, sa nu te gandesti acum ca vor iesi beton. Este o compozitie cremoasa, dar compacta, ce poate fi taiata." Am niste poze din timpul prepararii, care nu-s prea reusite, de asta nici nu le-am mai pus. Dar voi face o exceptie si le voi pune asa, poate o sa va dati seama de consistenta.
la 23.04.2010, 00:21
miha se poate sa ai dreptata ca cico alba sa nu aiba aceasi consistenata ca si cea amaruie,data viitoare incer cu cico amaruiemiha ce fel de ciocolata amaruie ai folosit?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking