Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu crema de iaurt

Postat de Onesta in Dulciuri
4 Sep 2011 | 6969 vizualizari
Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu crema de iaurt

Cred c-am mai spus-o , DATORITA ei sunt aici (sa zic si din cauza ?) , datorita ei va cunosc pe voi si comunitatea BUCATARAS . Cate planuri mi-am facut , cand am aflat ca va fi la doi pasi de mine , am zis gata , o intalnesc ... si mi-am facut planuri , planuri , l-am pus in priza si pe sotul meu , pe Adina-mitinita , am pus-o si pe ea in blok-starturi ... pffffffffffffffffffffff , dar n-a fost sa fie .Doar stiu ca de cate ori imi fac planuri pe care le si vizualizez , nu se realizeaza . Si ma gandeam , era dupa aniversarea ei , merg sa intampin fata cum se cuvine ... dar zarind-o dimineata pi ici-sa , am zis s-o intampin un pic altfel . Ptr azi aveam in gand sa pun de-o praji cu mere , dar era prea mult ... cald , cuptor ... asa ca m-am reorientat . In dulapuri , camara si frigider n-am gasit decat asa ceva ... iar rezultatul , un dulce racoros si frucat ptr DIACONTA-CLAUDIA mea draga . Poza-n sectiune n-am , ca doar nu puteam sa i-l ofer inceput , ziceti si voi .... Chiar si numai virtual , ti-l ofer cu toata prietenia si din inima mea mare (am un pic tensiunea marita , de la emotii) . ........................ si tot imi fac planuri ca te voi intalni ..........................

Ingrediente

  • 900ml iaurt 3,5 % grasime
  • 10 linguri de fructoza
  • 1 pachet mare Savoiardi
  • 3 plicuri gelatina
  • 6 piersici
  • 1/2 esenta vanilie
  • 1/2 esenta portocale
  • 1 fruct kiwi

Mod de preparare

Iaurtul se desface bine si se adauga fructoza (sa nu faci si tu diabet) , sau cateva linguri de zahar , in functie de cat va place de dulce . Intr-un vas se hidrateaza gelatina in apa (400ml) , dupa care se pune pe baie marine , pana la topire (eu infierbant apa intr-un vas inalt , dupa care opresc focul , asez pe el bolul cu gelatina si amestec bine , avand grija ca baza bolului sa nu atinga suprafata apei fierbinti , ptr ca gelatina sa nu-si piarda proprietatile) si se lasa la racit . In acest timp se curata piersicile de coaja si samburi si se feliaza subtire . Cand gelatina s-a racit , se adauga in amestecul de iaurt , tot acum adaugandu-se si esenta de vanilie si fructele . Dam la frigider , doar cat facem un siropel din apa , fructoza si esenta de portocala , ptr piscoturi . Intr-o tava inalta (eu am utilizat de staniol) , se aseaza primul strat de Savoiardi putin insiropate , peste care am turnat 1/2 din crema de iaurt , urmand un alt strat de piscoturi , ultimul fiind de crema .Am incercat s-o ,,decorez" cu felii de kiwi si piersica ...  Se da la rece ptr cateva ore , daca rezistati .

Atat am putut realiza ptr tine , draga CLAUDIA si sper sa-ti si placa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu crema de iaurt " nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (117)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac floare cu nuci

Postat de Oana

Desert cozonac floare cu nuci

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...

Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu mere

Postat de sufletista

Desert placinta rulata cu mere

Umplutura -merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2011, 13:08
Ce frumos!!!
Ce-mi place gestul, ce-mi plac cuvintele frumoase!Ce -mi place ca esti aici.
Dar ca sa imi asum tot eu merite, trebuie NEAPARAT sa fac arborele genealogic.
Asa ca gaby_d, aduce pe DIA, DIA aduce pe Onesta.
Deci...tot gaby_d e cea mai.

Glumesc , fete dragi.
Ma bucur tare ca avem oameni de CALITATE pe site

ps. Si tot imi pare rau ca nu-ti amintesti de mine de pe Netlog)
la 04.09.2011, 13:19
Gaby , iti multumesc ptr ca existi ... iti multumesc ptr tot ce esti si spui si ........ pazea , ca nu se stie cand voi vrea sa vad pe unde-si pastea Irinuca ale ei capre
Si , iarta si tu o femeie batrana si neputincioasa (mintal , glumesc , fii convinsa ) ca nu-si aduce aminte de BUBU_RUZA
la 04.09.2011, 13:22
cum stie ea sa se laude singura ..........................ufffffffffffffffff si mai zice ca e si nervoasa .
Onesta, nu mai fi asa de draguta cu Gaby ca sunt invidioasa sa stii ........toata lumea o ridica in slavi pe Gaby de parca numai ea este pe acest site
Delicios dulce, frumos gest...................
la 04.09.2011, 13:24
Daca as sti ca SIGUR era bubu-ruza, as sustine, da' naiba stie ce nik mai pusesem:))) ca-l schimbam saptamanal de nici eu numai stiu ce nume am mai pus )))))))
Cert era ca ma vizitai aproape zilnic imi comentai la poze si ne hlizeam in cartea de oaspeti.
Cred ca si pe privat vorbeam
lasa, bine ca-mi amintesc eu ca ne iubim de mult ))


la 04.09.2011, 13:25
medi ))))))))))))))))0
care toata lumea, bey, ca ma ridic singura ))))))))))))))

Vezi toate comentariile (117)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking