Ingrediente
- 1 kg muschi de vita
- 2 morcovi mari
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 2-3 cepe galbene
- 1 pahar cu vin rosu
- 2 linguri cu unt
- 2-3 foi de dafin
- 7-8 catei usturoi
- 4 linguri cu suc de rosii
- ½ pahar apa
- Sare, cimbru, tarhon, piper dupa gust
Mod de preparare
Se taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare.
Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste legume se aseaza bucatile de muschi de vita, sare, piper, cimbru si tarhon. Deasupra se pun si lingurile cu sos de rosii, cateii de usturoi si foile de dafin. Se adauga apa si se pune folie de aluminiu peste tava.
Se da la cuptor, care a fost incins in prealabil, la foc mediu pentru 10 min apoi la foc mic. Dupa circa o ora se adauga si vinul, punand inapoi folia de aluminiu.
Se lasa la cuptor la foc mic inca o ora, se incearca carnea inainte de a lua de pe foc.
tava.
Se serveste cu garniture de orez sau cartofi si cu muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta in vin pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|