Vacuta in vin pe pat de legume

Postat de ionix in Vita
17 Noi 2009 | 4777 vizualizari
Vacuta in vin pe pat de legume

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 cepe galbene
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 2 linguri cu unt
  • 2-3 foi de dafin
  • 7-8 catei usturoi
  • 4 linguri cu suc de rosii
  • ½ pahar apa
  • Sare, cimbru, tarhon, piper dupa gust

Mod de preparare

 

Se taie muschiul cubulete si se lasa in apa rece cu putina sare.

Se unge cu unt o tava in care se aseaza ceapa taiata julien, ardeiul taiat julein, morcovul taiat rondele. Peste legume se aseaza bucatile de muschi de vita, sare, piper, cimbru si tarhon. Deasupra se pun si lingurile cu sos de rosii, cateii de usturoi si foile de dafin. Se adauga apa si se pune folie de aluminiu peste tava.

Se da la cuptor, care a fost incins in prealabil, la foc mediu pentru 10 min apoi la foc mic. Dupa circa o ora se adauga si vinul, punand inapoi folia de aluminiu.

Se lasa la cuptor la foc mic inca o ora, se incearca carnea inainte de a lua de pe foc.

 tava.

Se serveste  cu garniture de orez sau cartofi si cu muraturi.

 

Pofta buna!

 

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta in vin pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci

Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Beef Wellington

Postat de gurita_ta2005

Beef Wellington

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2009, 15:53
Arata foarte bine mancarica ta, si imi este si foame! Mai ai o portie si pentru mine?
la 17.11.2009, 15:53
e interesanta...imi place
la 17.11.2009, 20:12
foarte frumos arata
la 24.11.2009, 13:54
fetelor, ma bucur ca va place ...

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking