Valuri de ricotta cu bezea

Postat de divainbucatarie in Prajituri
11 Noi 2010 | 13779 vizualizari
Valuri de ricotta cu bezea

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • 2 oua,
  • 10 linguri de lapte,
  • 15 linguri de faina,
  • 15 linguri de zahar,
  • 15 linguri de ulei,
  • 1 lingura cu varf de cacao,
  • 1 plic de praf de copt,
  • putina coaja rasa de lamaie,
  • un varf de sare.
  • PENTRU CREMA DE BRANZA:
  • 500g ricotta,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 10 linguri de zahar,
  • 1 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare

Pentru a face aluatul amestecam intai cele 2 oua cu laptele si apoi adaugam restul ingredientelor. Punem in tava hartie pentru copt si turnam compozitia.

Pentru crema de branza mixam ricotta cu zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie. Le mixam pe toate in acelasi timp. Turnam compozitia peste blat. Avem grija ca in anumite locuri sa punem mai multa crema de branza, aceste zone vor forma “valurile”. Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180°C.

Intre timp pregatim toppingul de bezea: batem albusurile spuma si adaugam zahar alb si zahar brun cam 4 linguri din fiecare. Turnam uniform albusurile peste prajitura din tava si reintroducem la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru a sti ca prajitura este gata facem testul cu scobitoarea. In cazul in care mai are nevoie sa stea la cuptor punem o folie de aluminiu peste bezea, astfel incat aceasta sa nu arda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Valuri de ricotta cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chocolate moelleux

Postat de RuxyRux

Chocolate moelleux

Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Dupa ce se topeste se lasa deoparte. Se pune la mixer untul moale, se mixeaza 1 minut, se adauga zaharul, vanilia si se mai mixeaza pana zaharul se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita

Postat de xana

Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita

Crema: Punem frisca pe foc, iar cand s-a infierbantat, adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste. Dam la frigider pentru cca 2 ore....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2010, 17:39
Super prajitura!
la 11.11.2010, 17:48
suuuuuuuuper
la 11.11.2010, 17:49
faina tare.....
la 11.11.2010, 17:51
Ce buuuuuuuuna este
la 11.11.2010, 17:52
cat sunt de pufoase

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking