Varza a la Cluj

Postat de Retetegg in Porc
2 Dec 2011 | 5593 vizualizari
Varza a la Cluj

Din pacate nu am reusit sa obtin si un aspect frumos al preparatului meu pe farfurie, ca s-a cam imprastiat, dar a fost maxim de buna! :))

Ingrediente

  • 2 verze (2 kg),
  • 1 kg carne tocata de porc,
  • 200 gr orez,
  • 2 cepe,
  • 400 gr bulion,
  • sare,
  • sare de lamaie,
  • piper boabe,
  • piper alb macinat,
  • boia dulce,
  • foi de dafin,
  • cimbru,
  • ulei de masline,
  • 1 cub mic de unt,
  • marar

Mod de preparare

Varza a tocat-o si am pus-o la fiert cu 2 pahare de apa. Am adaugat in ea foi de dafin, boabe de piper, boia dulce si sare. Spre finalul fierberii am acrit-o cu sare de lamaie, i-am pus 2 linguri de bulion si marar tocat.

Separat am calit ceapa tocata in ulei de masline. Am adaugat peste ea orezul si 1 pahar cu apa. Am lasat 10 minute, apoi am adaugat bulionul.

Cand orezul a inceput sa se umfle am pus carnea tocata si am omogenizat bine amestecul.

Am lasat pe foc mic aproximativ 30 de minute amestecand din cand in cand.

Am adaugat, sare, piper alb macinat, putin cimbru si putin marar tocat.

Intr-o cratita unsa cu unt am pus un strat de varza, apoi unul de carne si am repetat operatiunea pana am terminat de umplut cratita.

Am incheiat cu un strat de varza, peste care am pus bulion si marar tocat.

Am pus cratita la cuptor timp de 40 de minute.

Apoi am servit cu mare pofta, fiecare cu ce a vrut: smantana, mamaliga, a

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

Postat de diaconta

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

Varza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei  în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si  jumatate de morcov razuit. Când ceapa a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2011, 17:36
nu am facut niciodata dar sigur mi-ar placea ca am auzit ca se aseamana cu sarmalutele la gust
la 02.12.2011, 17:56
Foarte buna!
la 02.12.2011, 19:27
urmeazaaaaa si la mine...ca n-am mai facut de ceva vreme buna.yumiiiiiiiii
la 02.12.2011, 20:05
Nu am mancat in varianta asta, cu varza dulce ( sau am inteles eu prost ? ) dar cred ca e interesanta....
la 02.12.2011, 20:08
Rocsi, este aceeasi compozitie de la sarmale dar sub alta forma

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking