Ingrediente
- Ingrediente:
- o varză mare îndesată
- un fir de cârnaț de casă
- vreo 400 g costiță afumată
- 1 l bulion de casă
- două linguri bune de untură
- două cepe albe
- două cepe roșii
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 2 căței de usturoi de grădină
- o roșie
- 3 foi de dafin
- 3-4 crenguțe de cimbru
- o linguriță chimen
- o linguriță măghiran
- o lingură cu mărar verde tocat
- două crenguțe de mărar
- două linguri cu vegeta de casă
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Am pus untura în ceaunul încins, apoi legumele tăiate, exceptând varza, și le-am lăsat să sfârâie vreo 5 minute. Am amestecat din când în când.
Carnea tăiată bucăți mari am aruncat-o și pe ea în ceaun. Nu se uită chimenul și o foaie de dafin; ele se pun la început pentru a da aromă legumelor. Jumătate de litru de bulion se toarnă peste și se lasă toate să fiarbă la foc iute.
Între timp am tăiat varza în fâșii potrivite, apoi am împrăștiat-o în ceaun. Am pus și restul de bulion, condimentele și bineînțeles crenguțele deasupra.
Nu-i multă muncă. Atunci când gătești la ceaun ai nevoie doar de răbdare și de-o gustare până-i gata masa. :) Unii preferă și câte-o gură de horincă lângă. Eu m-am limitat la must. :)
Deși mâncărurile astea sunt cam grase, preparate sub altă formă, n-au niciun gust. Părerea mea!
Și-i gata masa! Pâinea de casă nu putea să lipsească, iar castraveciorii nici atât.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu afumătură la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|