Varza de vara cu afumatura

Postat de divainbucatarie in Porc
4 Aug 2011 | 5971 vizualizari
Varza de vara cu afumatura

Ingrediente

  • 1 varza maricica
  • 4 rosii mari, coapte
  • 2 cepe mari
  • 1 catel usturoi
  • un ardei kapia
  • 1 morcov
  • 100 g kaizer
  • 400 g ciolan afumat
  • 2 carnati afumati
  • 100 ml bulion
  • 1 frunza de dafin
  • cateva fire de cimbrisor
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de ulei masline

Mod de preparare

Calim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim afumatura.

Dupa ce este gata, o scoatem si, tot aici calim, pana se inmoaie, ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt.
Punem peste legume varza taiata fasii subtiri, amestecam si o lasam 2 minute sa ia din aroma legumelor si uleiului aromat cu usturoi si afumatura. Adaugam apa, rosiile decojite si taiate in sferturi, condimentele, afumatura, si bulionul.

Lasam sa fiarba la foc mic, cu capacul pus timp de 20 minute. Din acest moment, dam mancarea la cuptor pentru inca o ora, acoprind-o cu un capac sau cu o folie de staniol.
O servim calda, cu mamaliga si ardei iute!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de vara cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Postat de rocsi_1612

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate,...

Citeste continuarea

Chiftelute imprietenite ( guguloaie)

Postat de Constelatialeu

Chiftelute imprietenite ( guguloaie)

Mai intai curatam si spalam legumele. Carnea am tocat-o. Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2011, 09:56
Mancare adevarata!!!
la 04.08.2011, 10:06
superrrrrr!!!!!!!!!!
la 04.08.2011, 10:08
bun tare
la 04.08.2011, 10:15
super buna
la 04.08.2011, 10:19
Multumesc Gaby!

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking