Vinete cu fructe de mare

Postat de Cristi_Roman in Fructe de mare
26 Aug 2010 | 5428 vizualizari
Vinete cu fructe de mare

Iubirea mea declarata pentru vinete s-a vazut iar acum cateva zile, cand am pus mana pe un alt soi, dupa incercarea de acum o saptamana si ceva, cu alt tip de vinete. De data asta au ajuns in mainile mele cam un kilogram de vinete mici, de marimea rosiilor. Si cum aveam in congelator depozitate doua caserole de carne de midie si de creveti decorticati, am zis c-ar merge o iubire fierbinte intre aceste alimente.

Ingrediente

  • vinete mici
  • ardei gras rosu
  • ulei de masline
  • usturoi
  • patrunjel
  • midii
  • creveti

Mod de preparare

Am incalzit bine tigaia solida, cu fund dublu, de paella, adusa din Valencia, nu am pus nici o picatura de ulei, si cand s-a incins bine am aruncat acolo vinetele taiate pe din doua, dar si un ardei gras taiat semirondele. Am vrut sa frig legumele prima oara, pur si simplu, nu sa le calesc, sotez.

Pe final abia, cand aproape s-au fragezit legumele, asa cum am vrut, am pus putin ulei de masline si am amestecat bine, sa le dau viata si luciu. Am adaugat apoi crevetii si midiile, am amestecat bine, si am lasat cateva minute.

Aprope de final, am adaugat o legatura intreaga de patrunjel si 2 catei de usturoi, dar si masline verzi umplute cu ardei. Au urmat inca 3-4 minute de amestecare.

De-abia spre final am potrivit gustul din sare, nu am vrut sa adaug de la inceput. In general, oricum, am tendinta clara de a pune foarte putina sare la mancare, spre deloc, spre disperarea evidenta a celor pentru care gatesc (mi s-a intamplat si duminica, la o masa in 6, cand am gatit o rata la cuptor si un dip special din 5 tipuri de ciuperci, ambele cam fara sare).

Aveam o pofta evidenta de a manca vinetele cu fructele de mare pe paine proaspata, si asa am si facut. Excelent! Gust dulceag si usor afumat de la vinete, dulce de la ardei, textura cremoasa chiar, per ansamblu. Iar pe bagheta proaspata, cu coaja crocanta……..pff…..nu mai am comentarii .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Calamari picanti cu paste

Postat de Ksenya

Calamari  picanti cu paste

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam...

Citeste continuarea

Creveti cu ananas si chilli

Postat de gurita_ta2005

Creveti cu ananas si chilli

Crevetii se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline, adaugandu-se si un catel de usturoi intreg. Dupa cateva minute se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2010, 00:33
la 26.08.2010, 01:27
ce bine arata vreau si eu
la 26.08.2010, 08:02
nu ma tenteaza (cata sinceritate pa' mine)) .ah,sa nu uit: frumos ingrijite unghiutele
la 26.08.2010, 09:08
ce bunatateeeeeeeeeeee! simt pana aici ,la Tulcea delicioasa aroma! las 5 furculite pt o portie!
la 26.08.2010, 09:24
arata ff bine, bun! (si mie imi plac vinetele)

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking