Vinete impanate

Postat de ana in Mancaruri de post
2 Sep 2010 | 7512 vizualizari
Vinete impanate

Ingrediente

  • 3 vinete lunguete
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 rosii
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

Spalam vinetele ,le indepartam cotorul si le taiem astfel :In jumatate pe latime ,apoi fiecare bucata obtinuta o taiem in jumatate pe lungime .Iar bucatile obtinute le mai taiem odata pe jumatate pe lunjime(taiem vanata in 8 ).Vinetele nu le curatam de coaja.

Cu varful unui cutit crestam bucatile de vinete unde introducem bucati de usturoi.Dupa ce terminam de impanat rumenim vinetele in ulei incins ,apoi le lasam sa se scurga pe prosoape de hartie.

Ne ocupam de rosii.Intai le decojim ,eu le decojesc astfel:le intep cu cutitul pe fiecare apoi le pun in apa clocotita pentru cateva secunde.Astfel coaja se indeparteaza foarte usor.

Dupa decojire le scoatem cotorul si le taiem cubulete.Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei peste care adaugam rosiile si le lasam cam 5-7 minute.Adaugam bucatile de vinete si le mai lasam inca vreo 3 minute sa clocoteasca.Asezonam cu sare dupa gust.

Este o mancare de post minunata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete impanate la cuptor

Postat de Corina33

Vinete impanate la cuptor

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile...

Citeste continuarea

Vinete impanate cu usturoi la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Vinete impanate cu usturoi la slow cooker Crock-Pot

Vanata se spala, se sterge si se taie in jumatate pe lung. Se cresteaza fiecare jumatate in diagonala fara a taia si coaja si rezulta niste romburi. Usturoiul se curata si se taie feliute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2010, 16:04
Portie dubla Ana,sunt prima. Am revenit sa completez,fetita ta de pe avatar e o scumpa
la 02.09.2010, 16:09
Mena multumesc din suflet
la 02.09.2010, 16:16
la 02.09.2010, 16:27
bune rau! imi plac la nebunie! 5 furcu
la 02.09.2010, 16:31
Dana@Vero si noua ne plac

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking