Vinete in sos de rosii cu za'atar

Postat de aziz in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2011 | 4445 vizualizari
Vinete in sos de rosii cu za'atar

Ingrediente

  • 1-2 vinete
  • 4-5 linguri pasta de tomate+1cana apa fierbinte
  • o lamaie
  • o ceapa
  • o rosie
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • condimente pentru legume sau (camun,ginger,paprka iute,paprika dulce,curcum,foi de dafin macinate,piper )
  • o ramurica za'atar verde sau uscat
  • ardei iute verde optional
  • sare
  • supa instant

Mod de preparare

curatam vinetele de coaja si le taiem cubulete .stoarcem imediat lamaia peste ele sa nu se innegreasca.

punem ulei la incins si adaugam vinetele cu tot cu lamaie

cind sint aurii le scoatem.

ceapa se taie pestisori si se pune in ulei impreuna cu rosia

lasam 10 minute ,adaugam pasta de tomate impreuna cu apa fierbinte ,dam un clocot doua si adaugam vinetele .

condimentam si adaugam zaatar-ul

la sfirsit se presara patruinjel verde.

se serveste cu orice fel de carne sau pur si simplu ca mincare de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in sos de rosii cu za'atar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu sunca si masline

Postat de Zamfira

Chiftelute cu sunca si masline

Amestecam carnea tocata cu sunca tocata marunt. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si adaugam la carne. Mai adaugam un ou, sare, piper si pesmet. Formam mici bilute de carne in...

Citeste continuarea

Cosulete cu ou

Postat de xana

Cosulete cu ou

Formele de briose se ung cu putin ulei de masline si in ele asezam cate doua felii de piept de pui. Ardelul se taie cubulete mici si se aseaza peste pui, apoi se sparg ouale cu grija peste ardei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2011, 19:40
interesanta reteta
la 22.01.2011, 19:46
ela ,anca
la 22.01.2011, 20:16
ligia
la 22.01.2011, 20:30
interesant.ce-i camunul? si planta aceea verde pe care o tii in mana?
la 22.01.2011, 21:58
cred ca s bune

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking