Vinete in sos de rosii cu za'atar

Postat de aziz in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2011 | 4450 vizualizari
Vinete in sos de rosii cu za'atar

Ingrediente

  • 1-2 vinete
  • 4-5 linguri pasta de tomate+1cana apa fierbinte
  • o lamaie
  • o ceapa
  • o rosie
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • condimente pentru legume sau (camun,ginger,paprka iute,paprika dulce,curcum,foi de dafin macinate,piper )
  • o ramurica za'atar verde sau uscat
  • ardei iute verde optional
  • sare
  • supa instant

Mod de preparare

curatam vinetele de coaja si le taiem cubulete .stoarcem imediat lamaia peste ele sa nu se innegreasca.

punem ulei la incins si adaugam vinetele cu tot cu lamaie

cind sint aurii le scoatem.

ceapa se taie pestisori si se pune in ulei impreuna cu rosia

lasam 10 minute ,adaugam pasta de tomate impreuna cu apa fierbinte ,dam un clocot doua si adaugam vinetele .

condimentam si adaugam zaatar-ul

la sfirsit se presara patruinjel verde.

se serveste cu orice fel de carne sau pur si simplu ca mincare de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in sos de rosii cu za'atar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Snitel vienez

Postat de Zamfira

Snitel vienez

Curatam, spalam si feliem cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul foarte bine si-l...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2011, 19:40
interesanta reteta
la 22.01.2011, 19:46
ela ,anca
la 22.01.2011, 20:16
ligia
la 22.01.2011, 20:30
interesant.ce-i camunul? si planta aceea verde pe care o tii in mana?
la 22.01.2011, 21:58
cred ca s bune

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking